29 January 2016

Singgah Bermalam di Kuantan dan Review Hotel

Assalamualaikum...

Okey kita sambung post sebelum ni ye tentang Singgah Sebentar di Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu.

Lepas dah puas melepak ambik angin kat Pantai Batu Burok tu kami gerak ke Kuantan, Pahang. Lupa plak jam berapa bertolak haha maklum la entry throw back kan....tapi petang la jam lima lebih kot. Sebelum tu ada la juga bincang nak bermalam di Kuantan ke nak terus balik KL sebabnya tengahari esok tu suami kerja.

Macam penat macam malas plak nak terus balik KL kan, jadi decide  nak bermalam kat Kuantan je la. Masa dalam perjalanan tu la aku dok survey hotel cek kat website agoda senang nak terjah kan...tengok harga dan availability. Malas nak book online sebab aku tak suka buat online transaction guna handphone kecuali kalau terpaksa. Kadangkala bila lalu kawasan-kawasan tertentu line jadi slow....jadi itu makin menambahkan kemalasan aku untuk buat urusan online.

Dok survey survey tu aku decide untuk pilih Sri Manja Boutique Hotel....ok la harga RM100++ sikit je. Lebih berapa tu tak ingat hehe. Ambik yang murah dah la kan setakat nak singgah bermalam tidur letak kepala sekejap je. Sebelum decide tu aku ada baca la komen-komen dari mereka yang pernah bermalam kat hotel tu. Kebanyakan mereka berpuas hati dengan kebersihan hotel dan juga parking space....dua benda tu penting bagi aku. 

Sri Manja Boutique Hotel terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan. Masuk je Kuantan aku terus on gps dan cari direction untuk ke Sri Manja Boutique Hotel. Senang sangat nak sampai ke Sri Manja Boutique Hotel ni tau. Ini adalah view hadapan Sri Manja Boutique Hotel, simple tapi cantik...ok la dengan harganya dan menepati citarasa aku, tenang dan tak serabut.




Jangan risau pasal ruang parking memang banyak...dari hujung sini ke hujung sana. Kami sampai sana malam tu dalam jam lapan lebih, dapat parking betul-betul kat depan hotel tu.



Macam ni la biliknya yang kami tidur malam tu. Ini salah satunya la, ada macam-macam pilihan lagi iaitu deluxe room, superior twin, superior queen, japanese room, dan family deluxe. Tapi masa kami sampai tu takde la bunga tu hehe, lain-lain semua sama je. Ok so check in dalam jam lapan lebih, ye malam dah, penat tak sabar nak baring. Layanan pekerja di kaunter reception pun bagus, mesra pelanggan...aku puas hati.



Dah masuk bilik tu apa lagi terus baring di tilam yang empuk tu haha penat oiiiii. Kebersihan bilik aku sangat berpuas hati sebab langsung takde kotoran terutama kat sarung bantal, cadar, selimut walaupun secoet...putih bersih. Bau bilik juga menyenangkan. Senang cerita semua bersih la termasuk bilik air...bersih! Tekanan air pun bagus....kuat! Tidur lena betul malam tu sampai ke pagi sebabnya rasa sejuk nyaman je kan...maklum la tidur dalam aircond atas tilam empuk plak tu haha. Kalau ada duit lebih boleh la jadikan bilik tidur kat rumah macam bilik hotel...insya Allah ada rezeki nanti. Okey berangan dulu hehe :D

Pagi esok bangun mandi kemas kemas barang dan bersiap untuk pergi breakfast. Kiranya turun tak naik dah la, lepas breakfast tu kami terus check out dalam jam lapan lebih dan bertolak balik KL. Turun tu pergi ke kereta dulu simpan barang sebab park depan hotel je kan tak perlu jalan jauh, lepas tu baru breakfast. Penginapan tu dah included breakfast jadi rugi la kalau tak makan kan. 

Aku suka sangat dengan nasi goreng kerabu kat hotel tu, banyak kali kot aku tambah hahaha sedap oiiiiii! Makanan lain aku tak ingat sebab aku ambik sekali je. Banyak kali tambah tu takde la sampai sepuluh kali haha...perut aku tak mampu nak tampung banyak tu. Dah kenyang tu terus bertolak balik KL dengan senang hati. Nasib baik Kuantan - KL dalam dua jam setengah je....sempat la sampai sebelum tengahari sebab suami kerja kan. Aku yang drive sampai KL sebab nak bagi suami rehat, aku takpe sampai rumah boleh sambung guling guling lagi kan sebab masih bercuti.




Check-in 23/12/2015, check-out 24/12/2015.

Secara keseluruhannya kami sangat berpuas hati. Recommended!

8 comments:

  1. Hmm... kalau kakak pun sama bila dah tahu sedap macam nasi goreng kerabu tu mestilah nak ulang-ulang bagi puas kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kan peduli la asalkan puas hati...

      Delete
  2. Cantik betul hotelnya.. Tapi kite x pernah sampai kuantan lagi, hehe~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la jalan-jalan ke kuantan :)

      Delete
  3. cantik. boleh la singgah tidur kalau ke kuantan
    nice sharing
    nasi goreng kerabu ? mcm sedap je ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lambat reply komen. Haaa ada masa nanti singgah la (promote macam ada share kat sana haha). Memang sedap nasi goreng kerabu tu.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails