11 December 2015

Makan Macam Ni Pun Sodap

Assalamualaikum...

Selamat bercuti kepada mereka yang kerja di Selangor dan negeri-negeri yang memang cuti jumaat :D

Aku lepak rumah je dari semalam sampai la hari ni....kiranya dah dua hari tak pijak tanah ni. Tak bosan ke???? Aku tak pernah bosan dok kat rumah sebab ada banyak kerja yang boleh dibuat...macam sekarang dok menanda exam paper je...isnin ni nak kena submit result...

Jimat duit weh buat kerja kat rumah ni sebab kalau lapar zapppp masuk dapur...dua hari ni memang aku masak je la. Semalam aku masak spaghetti bolognaise meatball...tiba-tiba hari ni terasa nak makan yang simple giler tapi meletop...kiranya orang lalu kat depan pun kau tak sedar hehe...

Masuk dapur goreng ikan kembung, masak nasi..makan panas-panas gaul dengan kicap. Hajat di hati nak buat sambal totok tapi sebab dah lapar sangat campur tak sabar...takde sambal pun takpe la. Makan macam tu pun sampai dua pinggan...kalau ada sambal totok aku rasa jadi empat pinggan kot haha...

Sebenarnya aku jenis tak kisah pasal makan...asalkan sedap kat tekak aku telan je...tolak batu dengan kayu je sebab yang tu tak boleh makan kan...



Sejak kahwin ni aku dah curang kat kicap Cap Kipas Udang...sebabnya suami suka sangat kat kicap Jalen ni macam ada syer kat situ plak...tak kisah la aku ikutkan je tak kan nak bertekak semata-mata kerana kicap kan haha...

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails