10 December 2015

Alat Pengesan Hujan

Assalamualaikum...

Huiiiii lamanya tak update blog :D :D :D

Okay tadi dok scroll newsfeed facebook, tiba-tiba nampak ini hahaha...maka aku pun copy paste letak kat blog...



Alat pengesan hujan ye haha lawak betul...baca secara bersahaja ye jangan serius sangat..

Kat rumah ni dah lebih tujuh bulan potong astro, jadi sekarang ni hujan turun dulu baru berlari gi tutup tingkap...sebabnya alat pengesan hujan dah tak berfungsi kan hehe :D

Lepas unsubscribe astro tu kami guna skybox je la...murah pun murah dan yang penting boleh tengok semua channel walaupun hujan ribut sekalipun takde gangguan. Lagipun kami suami isteri bekerja mana la ada masa sangat nak melangut depan tv kan...lagi lagi aku ni busy manjang jarang sangat tengok tv...macam rugi plak bayar astro kan tambah lagi dengan siaran yang empat puluh empat juta kali ulang tayang haha

Jadi setelah ditambah tolak darab bahagi kami decide untuk potong astro...langkah penjimatan di zaman kegawatan hehe...ok bye!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails