01 November 2015

Alhamdulillah Rezeki Dapat Laptop Baru


Assalamualaikum....


Alhamdulillah setelah sekian lama nak beli laptop baru, akhirnya dapat juga beli. Sebenarnya dah ada laptop tapi ye la laptop lama kan...faham faham la kalau barang tua ni slow sikit hehehehe. Aku banyak guna laptop untuk macam-macam kerja...so rasa tak syok dan sakit hati plak bila sikit sikit nak hang, kejap-kejap panas.

Nak bawa keluar ke mana-mana pun susah sebab laptop tu agak berat sikit, bateri pun dah rosak...bukan setakat bateri, keyboard pun dah rosak haha....so aku guna portable keyboard je la kat laptop tu....haaaa tengok betapa uzurnya kan. Dengan condition yang macam tu...memang takde la kan nak bawa keluar haha...

Selepas dok fikir punya fikir punya fikir....hari sabtu lepas aku ajak suami ke Digital Mall, Petaling Jaya. Pusing pusing pusing akhirnya jumpa laptop yang aku nak....pungpangpungpang dengan orang kedai tu "okey saya ambik yang ni!"....dalam banyak banyak kedai yang aku masuk, kedai tu je layanannya super tiptop, tu yang aku decide untuk beli kat situ je. Kalau ikutkan kebanyakan kedai memang ada jual laptop yang sama. Selain beli laptop aku jenis suka perhati orang, so itu aku ambik sebagai pengalaman untuk aku juga dalam bisnes iaitu tentang kemahiran berkomunikasi dengan pelanggan, macam mana nak tarik pelanggan. Haaaaa nampakkkkk....sambil menyelam minum air kan!

Haaaa ni la dia rupa laptop yang aku baru beli tu....jenama ASUS model X452E. Baru syok nak buat kerja sebab aku boleh angkut ke sana ke mari...tak perlu tunggu balik rumah untuk siapkan kerja. Semangat berkobar-kobar sejak ada laptop baru ni hehe...ye la mana tak semangatnya sebab laju kan...buka banyak browser pun ok tak hang. Nak edit gambar guna photoshop pun ok laju je takde sangkut sangkut. Harap laptop ni dapat bantu aku untuk lebih efektif dan produktif dalam bisnes.

Apapun Alhamdulillah syukur sangat Allah bagi rezeki untuk miliki laptop baru ni. Please well behaved ye...jangan buat hal hehe. Ok bye!

2 comments:

  1. Assalamualaikum,Kak Sue singgah pagi kat sini dan follow back..wah dah ada lap top baru ye..tahniah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak sue....thanks sudi datang sini :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails