19 November 2015

Bergaya dengan NIKE Roshe

Assalamualaikum...

Hey korang apa khabar? Semoga sihat sokmo sokmo ye....tak sihat sila makan ubat maklum la cuaca tak menentu kan sekarang ni. Aku pun baru je sihat dari selesema :)

Kalau dah sihat boleh la gi shopping produk Nike....eh kenapa tiba-tiba nak gi shopping produk Nike ni?




Kalau disebutkan apakah jenama sukan yang paling popular di Malaysia ketika ini pasti ramai yang akan memberikan jawapan bahawa takhta itu adalah milik jenama sukan terkenal Nike Malaysia! Ini kerana tiada siapa dapat menyangkal populariti yang diraih oleh Nike selama ini. 

Aku kenal jenama Nike ni dari sekolah rendah lagi kot, kiranya dah lama aku dok gilakan produk Nike ni. Lagipun dulu aku suka bersukan dan suka tengok sukan jadi jenama ni memang dok bermain depan mata je. Dulu masa sekolah mampu menangis kat bucu katil je bila tengok Nike keluarkan produk baru hahaha...sedih betul. Sekarang dah kerja, jadi Nike itu aku yang punya!

Selepas bertahun-tahun mereka masih mengungguli carta dengan barisan produknya yang diterima ramai bukan sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia. Dengan berbekalkan pengalaman sejak penubuhannya, Nike terus mengorak langkah dalam dunia sukan. Mereka berjaya memberikan saingan yang cukup sengit buat para pesaingnya dengan barisan produk yang cukup unik, penuh dengan inovasi dan terbaik. Ini sesuai dengan Nike's Corporate Mission Statement: 'To be the world's leading sports and fitness company.' 




Keunggulan jenama ini dalam industri sukan sebagai jenama sukan terbaik sememangnya tidak dapat dinafikan. Apatah lagi koleksi kasutnya menjadi pilihan ramai peminat sukan di seluruh dunia. Koleksi kasut lariannya yang terkini untuk wanita telah mendapat perhatian ramai. Kini koleksi kasut Nike Roshe merupakan antara barisan produknya yang sangat dikenali di seluruh dunia dan menjadi pilihan ramai pencinta fesyen dan sukan. 

Jom la dapatkan koleksi kasut Nike Roshe ni. Kata pencinta fesyen, kata suka sukan, kata up to date dengan fesyen hehe. Cuba la mana tau dengan memakai kasut Nike Roshe ketika bersukan mampu membuatkan lemak korang hilang sekelip mata hahaha...tercapai target korang untuk kurus sebelum masuk 2016. Hummmm kurus sebelum 2016....diri sendiri yang sentap sebab tak kurus lagi ni weh!




Siapa yang dapat menyangka bahawa koleksi kasut Nike online yang dilancarkan ini mendapat permintaan yang cukup tinggi dalam pasaran. Ini semuanya gara-gara rekaan kasut Nike terbaru ini yang sangat moden, segar dan cukup bergaya! Dalam blog post ini anda boleh lihat stail Nike Roshe lookbook yang menampilkan gaya kasut sukan ini dipakai dengan cukup menarik yang boleh menjadi outfit ideas untuk anda semua. 




Kalau dahulu kasut Nike digunakan untuk tujuan bersukan semata-mata namun kini ianya cukup fashionable untuk digayakan pada hari-hari biasa juga. Lihat sahaja gambar di atas ini. Padanan kasut Nike dengan apa sahaja persalinan kegemaran anda pasti akan membuatkan anda kelihatan lebih bergaya dengan gaya yang cukup kasual, santai namun ranggi. 

Bergegar jiwa uolssss bila tengok yang kasut Nike boleh dipakai dalam apa sahaja gaya. Nasib baik aku tak pakai kasut Nike ni datang kerja haha! 

Termenung apa lagi....jom dapatkan koleksi kasut Nike Roshe!

06 November 2015

Back to Nature....Jom Detoks!

Assalamualaikum...

Hari ni pertama kali sediakan air detoks dengan campuran halia....yes memang best untuk buang angin. Dah seminggu aku dok amalkan air detoks dan lagi power apabila aku ambil Alfalfa Complex sekali. Dah lama tak berdetoks yang betul-betul punya....ni apabila dah terasa badan lenguh penat baru teringat ooooooo okey dah lama tak buat detoks rupanya....confirm berlonggok toksin dalam badan ni hehe...

Sebelum ni just guna green tea campur lemon...atau pun green tea campur asam keping. Pagi tadi sebelum pergi kerja siapkan air ni dulu....masa ambil lemon ternampak ada halia tu terus ambil halia sekali hiris halus-halus dan masukkan dalam air bersama hirisan lemon dan green tea. 




Watermark kat gambar tu aku letak ai-inspire.blogspot.com sebab pada mulanya nak update kat blog sana....tiba-tiba ehhhh berubah fikiran so malas la nak ubah balik watermark tu...sama je kan kedua-duanya tetap blog aku.

Jom la korang cuba....seriously best cenggini haaaaa (bayangkan ibu jari ke atas ye haha)...

Khasiat dan Kebaikan Teh Hijau (Green Tea)



02 November 2015

Shawl Jadi Topeng Muka Masa Jerebu

Assalamualaikum....

Alhamdulillah tahap kualiti udara dah berada dalam keadaan baik...dengan kata lain jerebu dah takde. Rasa selesa sikit bila berada di luar...kalau tak hummm mata pun rasa macam pedih...tekak sakit dan yang pastinya kau boleh rasa tengah sedut udara kotor. Kesian lubang hidung haha!

Harap lepas ni takde lagi berlaku kejadian seumpamanya.....please la tolong la jangan dok bakar bakar hutan ni. Masa jerebu hari tu aku memang tak pakai mask kat luar sebab malas hewhewhew....

Nasib baik la aku jenis pakai shawl yang panjang dan lebar....di samping menutup dada dan belakang, ia juga dapat digunakan pada waktu jerebu. Haaaa time berada kat luar aku ambik je juntaian shawl tu dan tutup hidung....kadangkala aku pin kadangkala aku selit je kat tepi. Nampak tak penjimatan di situ...




Tu instant shawl sarung dan siap keluaran MissNick Exclusive....panjangnya 2 meter so boleh ditarik untuk dijadikan penutup hidung tanpa menjejaskan bahagian depan dan belakang shawl...

Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan sampai tak cukup stok. Orang suka bukan sebab boleh dijadikan penutup hidung haha sebab aku keluarkan shawl ni sebelum musim jerebu lagi. Ramai yang suka sebab senang....kau sarung je dah settle tak perlu nak lilit cuma adjust labuh depan belakang je nak macam mana. Lepas tu kainnya yang sangat best....aku guna material heavy chiffon memang elok cantik manis terletak dan yang penting tak bayang. Korang kalau nak beli pun boleh sangat dialu-alukan :)

P/S: Gambar diambil pada 20/10/2015.....masa ni jerebu tengah teruk...kat Petaling Jaya tak silap aku bacaan IPU 200++

01 November 2015

Alhamdulillah Rezeki Dapat Laptop Baru


Assalamualaikum....


Alhamdulillah setelah sekian lama nak beli laptop baru, akhirnya dapat juga beli. Sebenarnya dah ada laptop tapi ye la laptop lama kan...faham faham la kalau barang tua ni slow sikit hehehehe. Aku banyak guna laptop untuk macam-macam kerja...so rasa tak syok dan sakit hati plak bila sikit sikit nak hang, kejap-kejap panas.

Nak bawa keluar ke mana-mana pun susah sebab laptop tu agak berat sikit, bateri pun dah rosak...bukan setakat bateri, keyboard pun dah rosak haha....so aku guna portable keyboard je la kat laptop tu....haaaa tengok betapa uzurnya kan. Dengan condition yang macam tu...memang takde la kan nak bawa keluar haha...

Selepas dok fikir punya fikir punya fikir....hari sabtu lepas aku ajak suami ke Digital Mall, Petaling Jaya. Pusing pusing pusing akhirnya jumpa laptop yang aku nak....pungpangpungpang dengan orang kedai tu "okey saya ambik yang ni!"....dalam banyak banyak kedai yang aku masuk, kedai tu je layanannya super tiptop, tu yang aku decide untuk beli kat situ je. Kalau ikutkan kebanyakan kedai memang ada jual laptop yang sama. Selain beli laptop aku jenis suka perhati orang, so itu aku ambik sebagai pengalaman untuk aku juga dalam bisnes iaitu tentang kemahiran berkomunikasi dengan pelanggan, macam mana nak tarik pelanggan. Haaaaa nampakkkkk....sambil menyelam minum air kan!

Haaaa ni la dia rupa laptop yang aku baru beli tu....jenama ASUS model X452E. Baru syok nak buat kerja sebab aku boleh angkut ke sana ke mari...tak perlu tunggu balik rumah untuk siapkan kerja. Semangat berkobar-kobar sejak ada laptop baru ni hehe...ye la mana tak semangatnya sebab laju kan...buka banyak browser pun ok tak hang. Nak edit gambar guna photoshop pun ok laju je takde sangkut sangkut. Harap laptop ni dapat bantu aku untuk lebih efektif dan produktif dalam bisnes.

Apapun Alhamdulillah syukur sangat Allah bagi rezeki untuk miliki laptop baru ni. Please well behaved ye...jangan buat hal hehe. Ok bye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails