08 August 2015

Aplikasi iQuran Lite Tiada Alasan Tak Sempat Baca Quran

Assalamualaikum...

Dulu aku takde perasaan nak beli handphone baru atau nak memiliki smartphone. Dalam lima enam bulan selepas kahwin baru aku beli hehe iaitu tahun 2013....sampaikan kawan-kawan dok asyik suruh beli katanya senang nak whatsapp. Aku plak jenis tak peduli...smartphone ke stupidphone ke asalkan boleh buat panggilan, terima panggilan, sms....ok dah cukup! 

Tengok sekeliling semua dok mengadap smartphone baru rasa teringin nak beli....lepas beli tu baru sedar owhhhh rupanya banyak kepentingan smartphone ni....haha ampun aku ketinggalan zaman sikit...



Okey salah satu kepentingannya ialah boleh install aplikasi Al Quran...dengan adanya aplikasi iQuran Lite boleh baca Al Quran di mana sahaja setiap hari...kecuali dalam toilet. Tiada alasan lagi untuk tak baca. Semua surah ada termasuk terjemahan setiap ayat. Kalau tak pandai nak baca, atau tak pasti cara nak baca dengan tajwid yang betul...boleh buka audio maka akan keluar la suara....untuk aplikasi Al Quran, selain iQuran Lite, ada lagi aplikasi lain...so pandai-pandai la korang cari ye...

Gunalah teknologi secara maksimum...bukan setakat main game, facebook, instagram je tau hehe...okey bye :)

14 comments:

  1. Bagus sgt aplikasi iquran lite ni..kt mana2 pon boleh baca quran.tq for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome...thanks sudi jenguk sini :)

      Delete
  2. Ha betul sangat tu.. memang patut namanya smart, memang banyak kegunaannya jika pemiliknya mampu gunakannya sebaik mungkin. Nak buat slide untuk presentation pun boleh bermodalkan smartphone je dan pindahkan semua bahan ke power point di peringkat akhir.. hasilnya mengagumkan.. boleh add in 7 item bebeza atau mungkin lebih lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah alang2 guna smartfon biar la guna secara maksimum kan hehe baru berbaloi...tak pernah lagi tu buat slide presentation sbb selalu dok mengadap pc or laptop je kan...

      Delete
  3. Replies
    1. Welcome...thanks juga sudi datang sini :)

      Delete
  4. zaman skarang dah maju.. kalo guna teknologi betoi2 yes..
    x ada alasan lagi dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu zaman sekarang ni tiada alasan untuk malas dan tak buat :)

      Delete
  5. Aah, senang ada aplikasi ni. Kalau time rehat kt surau, boleh baca. Sikit pun jadi lah =)
    -follower #503

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...thanks sudi follow :)

      Delete
  6. Memang sedang mencari aplikasi ini. Tq

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails