17 April 2015

Berakhirnya Kelas Untuk Semester Ini

Assalamualaikum...

Haiiii lamanya tak update kat sini, maklum la terlebih perhatian kat blog sana...kena fokus lebih sebab masih baru kan. Gigih bekerja nak mantapkan blog sana, nak mantapkan bisnes Shaklee aku tu, dengan workload yang agak padat...macam ni la kehidupan kan. Nak berjaya kena kerja keras...setiap kejayaan memerlukan pengorbanan...biar la susah atau penat sekarang, asalkan senang di kemudian hari.

Today is Friday..selain esok lusa cuti...hari ni juga berakhirnya kelas untuk semester ini. Bulan Januari sibuk dengan kelas dan dokumentasi akademik. Pertengahan bulan Februari sampai akhir Mac rileks sikit sebab kelas makin berkurangan. Jadi dapat la bernafas sikit (habis tu selama ni tak bernafas ke???)...selain mengajar aku ada masa yang lebih untuk fokus pada self development. 

Akhir bulan Mac zappppp jadual kelas kembali padat dengan pelajar yang baru masuk...sampai exceed maximum credit hours uolssss. Nak makan pun terkejar-kejar okey hehe...selalunya aku ni jenis makan slow kononnya menikmati dan untuk kepuasan. Dah busy terpaksa la makan semata-mata untuk isi perut...tak sempat nak menikmati wei. Kalau tak makan nasi kan risau juga takut aku makan students je hahaha....

Selalunya kalau sesi kuliah untuk semester tu berakhir...seminggu pertama tu okey lagi la....kiranya fasa untuk merehatkan otak gitu. Masuk minggu kedua dan seterusnya mesti rindu nak mengajar. Semester akan datang akan bermula hujung Mei nanti. Aku ni jenis cepat bosan duduk kat meja menghadap komputer lama-lama...sebab tu tak boleh kerja pejabat maksudnya kerja bahagian pentadbiran ke. Maklum la jenis tak reti duduk diam...kalau tak bergerak sana sini, mulut tak bercakap memang tak sah la....boleh bengkak muka kot aku kalau tak bercakap haha. Kalau kat rumah takpe la menghadap laptop lama-lama pun...kalau bosan aku rehat kejap tengok tv ke masuk dapur ke guling-guling ke...lepas tu sambung kerja balik.

Ye la lain orang lain kesukaannya...sebab tu la manusia ni unik. Apa pun syukur Alhamdulillah dengan kehidupan kini dan segala rezeki dari Allah s.w.t. 

Okey korang doakan aku rajin update blog ni ye hehe :D 

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails