26 April 2015

Terima Kasih Atas Semua Ucapan

Assalamualaikum...selamat berhujung minggu :)

Alhamdulillah 21 April 2015 yang lepas cukup la umur aku 31 tahun....rasa macam tak caya je macam baru je habis sekolah haha perasan! Syukur Ya Allah kerana masih memberikan aku peluang untuk menikmati hidup ini...

Terima kasih atas semua ucapan dari suami, keluarga, kawan-kawan, dan juga para pelajar....macam-macam ucapan okey dari yang skema maut sampaikan yang lucu pun ada...bila baca tersengeh sorang-sorang hehe....hai korang ni...

Ucapan macam biasa la panjang umur, murah rezeki, bahagia, dan lain-lain....dan yang paling tak boleh blah tu ucapan dari kawan-kawan ofis dan students....semoga kekal cantik la, kekal vogue la, kekal gorgeous la hahaha....apa-apa je la korang yang penting aku happy dan korang pun happy...

SURPRISE???????

Of course la ada surprise dari teman sehidup semati iaitu suami tercinta....tepat jam 12 malam, 21 April beliau call. Kenapa call???? Sebabnya beliau kerja shift petang hari tu...so balik jam 2 pagi. Mungkin tak nak terlewat walau sesaat tu yang call tepat-tepat jam 12 malam...patut la awal-awal lagi dah pesan jangan tidur jam 12 malam tu....ingatkan kenapa...

Lepas dah bagi ucapan ringkas...beliau minta aku buka almari masa tu juga. Nervous okey nervous...bukan apa takut kena prank je. Buka-buka almari tengok ada sesuatu untuk aku...sepasang subang emas dan kad ucapan...dalam kad tu pula ada sekeping gold bar...

Rasa nak lompat bintang je sebab terharu....thanks suami ku...i love u so much...




Kepada mereka yang berkenaan...aku doakan semoga korang semua panjang umur, murah rezeki, sihat, ceria, bahagia, kaya, berjaya dunia dan akhirat....semoga apa yang diimpikan akan tercapai...amin :)

18 April 2015

Jindrisska First Anniversary Giveaway

Assalamualaikum...

Tiba-tiba rasa nak join giveaway....dan aku rasa la selama aku layan blog dari tahun 2010 sampai sekarang, ini kali pertama kot aku join GA ni. Entah macam mana boleh terjebak haha...apa pun layan je la...




"Saya nak menang giveaway ni sebab....okey sebabnya saya nak mengeratkan hubungan yang lebih baik dengan rakan blogger...selain tu saya nak menang fridge magnet yang cantik itu hehehe, maklum la semenjak dua menjak ni makin gemar mengumpul fridge magnet plak....ok tu je la kot"

Haaaa kau siap bagitau awal-awal nak menang fridge magnet hahaha :D

Okey korang jom sama-sama meriahkan GA rakan blogger kita ni....saje untuk suka-suka kan...bye :)

17 April 2015

Berakhirnya Kelas Untuk Semester Ini

Assalamualaikum...

Haiiii lamanya tak update kat sini, maklum la terlebih perhatian kat blog sana...kena fokus lebih sebab masih baru kan. Gigih bekerja nak mantapkan blog sana, nak mantapkan bisnes Shaklee aku tu, dengan workload yang agak padat...macam ni la kehidupan kan. Nak berjaya kena kerja keras...setiap kejayaan memerlukan pengorbanan...biar la susah atau penat sekarang, asalkan senang di kemudian hari.

Today is Friday..selain esok lusa cuti...hari ni juga berakhirnya kelas untuk semester ini. Bulan Januari sibuk dengan kelas dan dokumentasi akademik. Pertengahan bulan Februari sampai akhir Mac rileks sikit sebab kelas makin berkurangan. Jadi dapat la bernafas sikit (habis tu selama ni tak bernafas ke???)...selain mengajar aku ada masa yang lebih untuk fokus pada self development. 

Akhir bulan Mac zappppp jadual kelas kembali padat dengan pelajar yang baru masuk...sampai exceed maximum credit hours uolssss. Nak makan pun terkejar-kejar okey hehe...selalunya aku ni jenis makan slow kononnya menikmati dan untuk kepuasan. Dah busy terpaksa la makan semata-mata untuk isi perut...tak sempat nak menikmati wei. Kalau tak makan nasi kan risau juga takut aku makan students je hahaha....

Selalunya kalau sesi kuliah untuk semester tu berakhir...seminggu pertama tu okey lagi la....kiranya fasa untuk merehatkan otak gitu. Masuk minggu kedua dan seterusnya mesti rindu nak mengajar. Semester akan datang akan bermula hujung Mei nanti. Aku ni jenis cepat bosan duduk kat meja menghadap komputer lama-lama...sebab tu tak boleh kerja pejabat maksudnya kerja bahagian pentadbiran ke. Maklum la jenis tak reti duduk diam...kalau tak bergerak sana sini, mulut tak bercakap memang tak sah la....boleh bengkak muka kot aku kalau tak bercakap haha. Kalau kat rumah takpe la menghadap laptop lama-lama pun...kalau bosan aku rehat kejap tengok tv ke masuk dapur ke guling-guling ke...lepas tu sambung kerja balik.

Ye la lain orang lain kesukaannya...sebab tu la manusia ni unik. Apa pun syukur Alhamdulillah dengan kehidupan kini dan segala rezeki dari Allah s.w.t. 

Okey korang doakan aku rajin update blog ni ye hehe :D 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails