16 February 2015

Roti Canai Dalam Kereta

Assalamualaikum...

Dok godek-godek handphone sebab nak clearkan gambar...kesian handphone tu sampai dah penuh memori hehe. Aku jumpa gambar niiiiiiiiiiiii....haaaa bawah tu...




Mula-mula tu macam tak nak update rasa macam ntah apa-apa...rasa macam ek eleh ini pun nak update kat blog haha. Tapi bila fikir balik arghhh update je la buat kenangan pada hari tua gitu hehe...untuk tatapan suami dan anak-anak (anak belum ada insya Allah ada nanti)...dan juga untuk tatapan diri sendiri...

Selalu kot makan dalam kereta tapi itu first time aku makan roti canai. Selalunya makan kuih, roti, ayam goreng, nasi goreng, dan lain-lain makanan yang senang dimakan. Ye la aku kan superwoman kadangkala tak sempat nak makan kat rumah atau kat kedai sebab kejar masa hehe...

Masa ni aku lapar giler...dalam perjalanan balik kerja dengan hujan yang lebat giler dan jalan pun jem giler kat federal highway. Rancangnya nak balik makan kat rumah tapi lambat lagi nak sampai rumah. Perut ku dah tunjuk perasaan berdondang sayang sambil mencakar dinding usus.

Mula tu dok pandang-pandang jeling-jeling je roti canai kat seat sebelah...sambil pujuk hati supaya bersabar. Tapi hati mana yang mampu menahan sabar weh hehe. Akhirnya ambik, letak atas riba, buka, dan makan. Habis dua keping...satu roti canai, satu lagi roti telur. 

Kenyang perut suka hati...ok bye :)

5 comments:

  1. roti ni menggoda betol..
    hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau makan secara proper lagi nampak menggoda kan hehe...

      Delete
  2. hihi,,dlm kereta pom jadi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana2 pun jadi kalau dh lapar hehe...

      Delete
  3. ahahah.. pun boleh dalam kereta =P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails