11 February 2015

Makan di Ana Ikan Bakar Petai, Bangi

Assalamualaikum...

Fuhhhh tiup habuk dulu tapi takde la berhabuk mana pun. Okey nak update cerita tahun lepas hehe ampunkan daku asyik update cerita tahun lepas je...takde cerita baru ke????

Ada tapi tengah queue....sabar itu separuh daripada iman (tiba-tiba) :D

Aku tengah nak clearkan memory handphone ni sebab dah dapat notification tiga empat hari lepas yang memory dah full. Macam mana tak full dah kerjanya asyik nak ambik gambar je...nasib baik tak kena ludah dengan kamera handphone ni. Tapi takde la selfie aje sepanjang masa...ada la macam-macam gambar ambik. Kalau aku transfer ke laptop nanti aku lupa nak update kat blog...so yang mana ada dalam handphone semuanya belum update... lepas update aku terus delete la. Gambar-gambar berkaitan bisnes pun boleh tahan banyak ni...

Owh melalut panjang plak mukadimahnya...tahun lepas aku dan suami berdua je pergi makan kat Ana Ikan Bakar Petai kat Bangi tu...nak gi jauh malas plak. Paling jauh kitaorang pergi makan seafood ialah kat Melaka...maksudnya ke sana semata-mata untuk makan lepas tu terus balik...lepas tu terbongkang hehe. Tapi yang kat Melaka tu tak blah betul la...makan berdua je tapi macam makan berlima. Meja sebelah kiri kanan depan dah bertukar orang...tapi kitaorang masih kat situ tak bangun-bangun...

Bulan lepas pun ada juga pergi makan-makan kat Ana Ikan Bakar Petai tu...bukan berdua la tapi dengan family in law. Selalu makan berdua je...bulan lepas makan ramai ramai memang syok la dan order pun banyak. Makan tak ingat dunia hehe...takpe suami yang belanja. Gambarnya tak ambik sebab masing-masing dah kebulur...makanan sampai je terus ngap. Aku la yang paling kebulur sebab lepas habis kelas malam...balik rumah ambik suami terus ke Bangi. Lapar campur penat campur mengantuk...tapi lepas makan terus hilang semua tu haha...cerah bersinar biji mata... 

Okey jom la jamu mata dengan gambar tahun lepas...makan berdua je so sikit je la...nampak macam sikit tapi termenung juga nak habiskan hehe....


Ikan siakap masak tiga rasa ke sweet sour ntah...lupa dah...asalkan ikan siakap masak apa pun aku bedal sebab favourite ni...

 Sotong goreng celup tepung itu satu kewajipan...

 Tomyam campur saje buat kuah....padahal takde pun takpe...

 Sementara tunggu ikan dan sotong siap dimasak...kita makan keropok lekor dulu...

Haaaa ni menu wajib...kalau makan kat mana-mana tengok menu ada kerabu mangga mesti order...


Alhamdulillah syukur atas nikmat makan ni...kenyang. Harganya dalam RM80 lebih kot kalau tak silap aku la...entah lupa. Tapi seriously memang sedap dan tempat makan pun best. Tapi kan lepas makan kat Ana Ikan Bakar Petai ni aku ada hati lagi nak lepak kat Restoran Kelisa sebab nak makan pisang goreng cheese...

Hummm takdenya sebab dah kenyang giler...tak larat la nak makan lagi kang pecah perut padan muka haha. Singgah jugak la tapi bungkus je bawa balik makan kat rumah....sebabnya aku dah lama teringin nak makan pisang goreng cheese tu. Okey entry pisang goreng cheese ada kat sini...klik SINI ye...

Ada tempat makan best-best nanti aku update lagi...kadang-kadang tu dah habis makan baru teringat pasal gambar. Dah takde gambar nak update macam mana kan...boleh tu boleh tapi tak syok la cerita pasal makan itu makan ini tapi gambarnya takde...

Okey jumpa lagi....tataaaa :)

7 comments:

  1. Wah, memang kenyang sangat la makan berdua..alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kenyang sangat2 che mid hehe...

      Delete
  2. lya ada mkn y kat tg lumpur kuantan..
    bg lya biasa2 aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la lain tempat lain tukang masaknya kan...yg kat bangi tu memang sedap...

      Delete
  3. CT pernah makan yang kat kuantan before diorang bukak kat bangi..
    tapi yang kat bangi tak penah makan.. lalu jeee ahaks..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails