22 January 2015

Sayur Pak Choy Versi Dapur Bujang

Assalamualaikum...

Aku dok godek henfon lepas tu jumpa gambar makanan yang aku pun lupa bila aku masak hehe...tapi tahun lepas la. Mungkin terlupa nak update kot...kalau masih ada dalam henfon sah tak update sebab selalunya lepas update aku terus delete....

Ni la sayur feveret suami aku. Setiap hari makan sayur pak choy pun takpe kot haha. Asal pergi beli barang dapur wajib kena beli sayur pak choy...masak apapun tak kisah. Aku ikutkan aje la sebab suka tengok beliau makan berselera.

Sayur ni sangat la senang nak masak....simple pun dah sedap. Sebelum ni aku pernah update...korang boleh tengok sini ye Sayur Pak Choy Super Simple. Kalau yang tu dah super simple...yang ni lagi simple sampai tak tau nak letak nama apa dah...tak kan super duper double simple kot. Kali ni aku namakan Sayur Pak Choy Versi Dapur Bujang....jangan marah haaaa Fendi Balas saya ni peminat awak tau haha...




Resepi lebih kurang Sayur Pak Choy Super Simple je...korang klik kat link tu ye sama je resepinya. Cuma aku tak tumis bawang...dan memang langsung tak letak bawang. Terus masukkan air...masuk sayur...letak perencah all-in-one seasoning Knorr...sos tiram. Air letak lebih sikit sebab nak kuah...lepas tu dah settleeee...cuma lepas masak dan angkat tu aku tabur bawang goreng.

Okey itu sahaja...tq :)

6 comments:

  1. Replies
    1. Kalau suka kena makan tu hehe...

      Delete
  2. Okje pun suka gak sayur ni.... Nampak mmg simple tu....
    Bawang goreng tu yg dah siap ke goreng sendiri NA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawang goreng tu beli yg dh siap...tak pernah lagi buat sendiri :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails