29 January 2015

Nasi Sup Pembuka Selera

Assalamualaikum...

Bukan nak share resepi pun...saje nak share idea untuk korang yang tak tau nak makan apa. Ye la kadangkala buntu bosan takde selera. Apa kata korang cuba buat nasi sup...bertambah-tambah okey. Aku buat nasi sup ni tahun lepas...masa tu demam tapi aku tak ingat aku yang demam ke suami yang demam. 

Hahaha boleh plak tak ingat ye...yang aku ingat aku buat nasi sup ni sebab hilang selera makan. Masa demam kan tekak jadi pahit...tengok makanan pun takde perasaan. Kalau tak makan kan lapar plak.




Senang je nak buatnya...korang masak sup macam biasa. Nasi tu masak air lebih sikit bagi lembik...tapi suka hati la ikut selera masing-masing. Kalau aku lebih suka nasi lembik buat nasi sup...semangkuk pun tak cukup hehe.

Okey selamat mencuba :)

10 comments:

  1. kalo kat teganu pgl nasi air je.. hihik..
    sdapppppp!!!

    mekaseh ltak blog saye dlm bloglist.. =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kat kelate pun panggil nasi air...tapi dok KL ni panggil nasi sup hehe...sama sama :)

      Delete
  2. Eh.....ni mmg okje punya faveret ni tau.....demam ke tak demam mmg suka makan banjir style haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan rasa slurpppp slurpppp gitu...

      Delete
  3. Org demam nak bagi buka selera
    Kalau yg sihat yg makan mahu dua mangkuk Nik hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la bila makan makanan yg kita suka ni rasa macam lambat kenyang...itu yg sampai bermangkuk mangkuk hehe...

      Delete
  4. a ah.. org teranung pgil ni nasi air ni..
    kalo time demam2 berselra la mkn camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelate pun panggil nasi air tp dok KL ni panggil nasi sup hehe...tu la klu demam pahit tekak nk telan nasi biasa mmg tak lalu la...

      Delete
  5. lebih kurang bubur nasi gak kan Nik Azidah,sedap gak sesekali tukar selera :) datang sini petang Ahad .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah nasi sup, nasi air, bubur nasi kira adik beradik la hehe...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails