17 January 2015

Lipstick Collagen Terlajak Laris

Assalamualaikum...

Dah lama beli lipstick collagen De Herbs abam terlajak laris ni tapi baru sekarang nak review hehe. Okey ini la lipstick favorite aku...ada jugak yang lain tapi jarang pakai...yang selalu pakai ini je. Walaupun baru beberapa bulan beli tapi dah tinggal sikit...nampak sangat setiap hari dok tenyeh kan. Ye la sebelum ni aku kalau beli lipstick tak sempat habis dah buang...sebabnya dah lebih setahun dok macam tu je sampai jemu tengok haha...




Walaupun ada sesetengah orang ingat aku ni jenis pakaian, mekap, produk kulit semua nak mahal...high maintenance la apa la mengarut je...disebabkan aku ni jenis cerewet ada orang ingat aku jenis macam tu...No! No! No! Aku tak pernah pakai liptick mahal...kiranya ini la paling mahal haha...

Mahal la sebab harganya RM25...sebelum ni dok beli lipstick Silky Girl je...tak pun kalau Maybelline buat sales aku beli la dari RM20++ dapat la harga belasan ringgit je. Sayang duit la nak beli mahal mahal hehe...insya Allah ada rezeki lebih lepas ni nak jugak merasa pakai mekap mahal kan...doakan aku murah rezeki ye kawan-kawan :)

Lipstick murah murah ni nak tenyeh empat belas kali sehari pun takpe...tak sayang sangat sebab kalau cepat habis takde masalah untuk beli baru. Macam supplement aku makan Shaklee pun murah jugak. Kita ambik contoh Vitamin C ye harga RM92.50 ada 180 biji dalam tu...enam bulan kau tahan...nampak tak penjimatan di situ... 

Produk murah tak semestinya tak berkualiti....pandai pandai la pilih dan jadi pengguna yang bijak. Bagi aku kualiti nombor satu...harga kalau mahal jangan la mahal sangat sampai nampak pun rasa nak meninggal. Jadi kalau yang murah tu berkualiti, maka aku pilih yang murah. Kalau benda yang aku nak tu berkualiti tapi harganya sedikit mahal pun aku beli jugak asalkan dalam bajet....kalau berkenan tapi tak mampu tu telan air je la hehehe...

Apa yang best lipstick ni ialah teskturnya yang ringan dan kandungan pelembap yang ada dalam tu tak menyebabkan bibir kering atau menggelupas dan tak rasa gatal. Apabila pakai tu tak rasa macam pakai lipstick pun...walaupun pakai tebal tak rasa macam tebal. Warna lisptick collagen ni juga berbeza bagi setiap individu...sebab warnanya mengikut suhu badan dan darah kita...




Dalam gambar ni aku pakai gelap sikit...tu tenyeh banyak kali jadi gitu hehe. Ada jugak masa aku pakai tu nampak pinkish...ada kadangkala nampak macam merah lembut, orang kata merah sweet tu aku suka warna tu...tapi malas nak cari gambar sebab banyak sangat...nampak benar suka selfie kikikiki...

Kalau korang suka boleh la dapatkan ye...bukan aku jual tau haha. Cari la kat kedai-kedai produk kosmetik dan kecantikan atau boleh beli terus di website http://www.deherbs.com.my/

Bye :)

18 comments:

  1. Patut la Datuk Alif Syukri tu kaya raya. Produk dia pun bagus juga.

    cara cegah kencing kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah produk bagus yang membeli pun ramai la...lagipun cara marketing dia unik hehe...

      Delete
  2. Kalau dah memang ayu orgnya pakai apa jenis lipstik pun cantik jadinya:)

    ReplyDelete
  3. Lipstick ni warna dia ikut bibir kita lah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye farrah...so warna pada setiap orang tak sama la...

      Delete
  4. biasa dengar lipstik dia ni
    tak pernah guna aje =)
    anyway saya membalas kunjungan n done follow sini #486

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la guna kot terjatuh hati ke hehe...btw thanks ye follow :)

      Delete
  5. uuuish sungguh boleh beli and try hehe.. CT suka lipstick dari skinfood. mahal sikit tapi letak sikit saja cukup and tahan lama.. hihi.. lama dah tak shopping barang2 mekap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh skin food best jugak ye...boleh la try tambah koleksi hehe...

      Delete
  6. lya pon pguna lipstick ni..dah bertahun..mmg bibir x kering & merawat bibir y berkuping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu best rasa lembap kan...bibir sy pun jenis kering tu yg suka pakai liptick tu...

      Delete
  7. Salam kenal..

    i suka guna lip gloss je.. tapi setahun mau 5 batang pakai. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai salam perkenalan :) Hehe ni mesti pakai selalu sampai 5 batang setahun...

      Delete
  8. Orangnya putih bersih, pakai lipstik pulak kena dengan kulit jadi sangat cantik dan neutral....Nape tak muncungkan sikit bibir tu mcm kat TV haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe idok la putih sangat...tu muka terlebih kena flash...haha tak nak muncungkan nanti datuk terlajak laris ajak masuk iklan dia plak :D

      Delete
  9. simple, kak pun paka lipstick ni, ringan, tk melekit, dan bibir tk menggelupas...terbaeeekkk! ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan datang la lipstick jenama apa sekalipun...yang ni jugak jadi pilihan hati...dah jatuh cinta melekat terus ni haha...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails