22 November 2014

Akhirnya Settle Masalah

Assalamualaikum...

Mata ni memang dah mengantuk giler tapi nak juga tunaikan niat nak update blog....dah berminggu tertangguh...bukan sebab malas bukan sebab busy tapi sebab blog demam....aku pun tak tau apa masalahnya....takpe asalkan bukan aku yang demam...

Mula mula ada Linkey...aku pun tak tau apa sebenarnya Linkey ni...yang aku tau benda tu sangat la menganggu dan menyakitkan hati haha....sangat la lembab giler bila online....dah godek godek maka dapat la remove hambat halau Linkey ni dari browser internet aku....by the way aku guna Mozilla Firefox masa tu...kalau korang nak tau lebih lanjut tentang Linkey ni sila google ye hehe...aku ada google sikit je just nak tau secara ringkas...

Ingatkan dah selesai masalah....rupanya belum lagi...buka je blog sendiri atau blog orang lain mesti keluar garisan pautan link iklan kat teks blog....sekali lagi sakit hati dibuatnya sebab page jadi slow yang teramat sangat...pantang si tetikus ni terkena link tu maka muncul la iklan yang tidak diingini itu...nak pangkah iklan tu pun punya la lembab...

Aku takde masa nak godek godek laptop macam zaman muda remaja dulu....setakat godek sekejap tu ok la...ni nak godek sampai ke awal pagi takde la kan dok melayan tu bangun lambat plak aku nak pergi kerja esoknya...

Jadi malam ni aku nekad juga apapun aku kena settlekan segala benda yang tidak diingini yang menganggu gugat urusan blogging dan blogwalking aku...sebab aku dah fed-up malas nak layan so aku uninstall je Mozilla Firefox ni hehehe....then install Google Chrome...habis cerita senang kerja aku kihkihkih!!!




Haaaa tengok gambar kat atas tu...macam tu la rupa blog aku dan juga blog-blog orang lain yang aku masuk....tu sebab words sikit so ada dua garisan je la....korang bayangkan la ada update yang panjang berjela tu berapa banyak garisannya...mana tak lembab jadinya...ai is sakit hati u know....ok dah jam 3.15 pagi dah boleh lelapkan mata...nasib baik weekend kan hehe bye..

2 comments:

  1. Masalah yg sama saya hadapi sebenarnya, sekarang dah babai pada mozilla. Guna chrome pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupanya kita geng ye kak zefa...nak update blog pun takde mood time tu hehe...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails