23 November 2014

Bantal Pun Nak Jenama SEED

Assalamualaikum....

Peringatan ini adalah entri basi hehehe....dah hampir setahun pun kejadiannya....dok belek belek gambar dalam handphone so jumpa gambar bantal yang aku buat pada 20 Disember 2013....2013 uolssss tak lama lagi dah nak masuk tahun 2015 okey...punya la lama aku peram gambar tu dalam handphone....seingat aku ada update kat facebook lepas siap tu...lepas tu lupa nak update kat blog...

Kejadiannya begini.....aku dok kemas kemas baju suami dan terjumpa la satu helai kemeja ni masih baru tapi koyak kat bahagian lengan...macam mana boleh koyak pun aku tak tau la sebab bukan aku yang pakai kan...nak buang sayang kan sebab masih baru....ingat lagi baju kemeja jenama Seed ni beli kat Sogo kot dulu kalau tak silap aku la...

Jadi disebabkan sifat penyayang tu tinggi maka aku dapat satu idea....setelah berfikir dan termenung panjang tinggggg kita buat sarung bantal je la...gunting gunting lepas tu jahit....ambik jenama yang ada kat leher baju dan jahit kat bahagian butang....tadaaaa siap!!!

Aku post kat facebook then ada kawan tanya kat mana beli sarung bantal jenama Seed tu hahaha....dia mati mati ingatkan ada jual...kelas uolssss sarung bantal pun nak jenama ye...setelah hampir setahun berlalu sarung tu masih ada dan masih digunakan sampai bantal pun jadi lembik dah...ada kawan-kawan yang nak tempah tapi diaorang dok tunggu ada baju rosak dulu....aah ye la dah ada nanti bagi je boleh je aku jahitkan....takkan nak guna baju yang masih pakai plak kan....




Kesimpulannya tiada berlaku pembaziran di sini...tata :)

22 November 2014

Akhirnya Settle Masalah

Assalamualaikum...

Mata ni memang dah mengantuk giler tapi nak juga tunaikan niat nak update blog....dah berminggu tertangguh...bukan sebab malas bukan sebab busy tapi sebab blog demam....aku pun tak tau apa masalahnya....takpe asalkan bukan aku yang demam...

Mula mula ada Linkey...aku pun tak tau apa sebenarnya Linkey ni...yang aku tau benda tu sangat la menganggu dan menyakitkan hati haha....sangat la lembab giler bila online....dah godek godek maka dapat la remove hambat halau Linkey ni dari browser internet aku....by the way aku guna Mozilla Firefox masa tu...kalau korang nak tau lebih lanjut tentang Linkey ni sila google ye hehe...aku ada google sikit je just nak tau secara ringkas...

Ingatkan dah selesai masalah....rupanya belum lagi...buka je blog sendiri atau blog orang lain mesti keluar garisan pautan link iklan kat teks blog....sekali lagi sakit hati dibuatnya sebab page jadi slow yang teramat sangat...pantang si tetikus ni terkena link tu maka muncul la iklan yang tidak diingini itu...nak pangkah iklan tu pun punya la lembab...

Aku takde masa nak godek godek laptop macam zaman muda remaja dulu....setakat godek sekejap tu ok la...ni nak godek sampai ke awal pagi takde la kan dok melayan tu bangun lambat plak aku nak pergi kerja esoknya...

Jadi malam ni aku nekad juga apapun aku kena settlekan segala benda yang tidak diingini yang menganggu gugat urusan blogging dan blogwalking aku...sebab aku dah fed-up malas nak layan so aku uninstall je Mozilla Firefox ni hehehe....then install Google Chrome...habis cerita senang kerja aku kihkihkih!!!




Haaaa tengok gambar kat atas tu...macam tu la rupa blog aku dan juga blog-blog orang lain yang aku masuk....tu sebab words sikit so ada dua garisan je la....korang bayangkan la ada update yang panjang berjela tu berapa banyak garisannya...mana tak lembab jadinya...ai is sakit hati u know....ok dah jam 3.15 pagi dah boleh lelapkan mata...nasib baik weekend kan hehe bye..

04 November 2014

Datang Sapu Habuk

Assalamualaikum...

Lamanya aku tak update blog....sebulan lebih okey huhuhu....mana janji janji untuk aktif blogging...di manakah????

Sibuk dok berniaga.....sibuk dengan kerja kerja hakiki dan urusan dunia sampai terlupa kat blog sendiri...buka tengok rupanya satu apa pun takde update masa bulan Oktober....aiyooooo!!!

Ni kira datang sapu habuk la ni :D :D :D

Bulan lepas semester baru start....ada ajar dua subjek dan lagi satu tu subjek baru....plus short semester jadi agak busy sikit....plus lagi aku baru aktif balik berbisnes kan....masa aku banyak fokus kat benda tu je la....kat ofis memang mengadap kerja ofis je la.....balik rumah on laptop sambung urusan bisnes plak...

Masuk bulan November ni baru aku rasa stabil sikit....tu yang boleh fikir benda lain...baru teringat yang aku ada blog rupanya...hehe teruk :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails