23 August 2014

Sakit Kepala Kerana Peti Ais

Assalamualaikum....

Aku dok selongkar status status yang lama kat facebook....saje je nak imbas kembali zaman lampau...zaman vongok vongok dulu haha....

Aku kan kalau nak sesuatu benda tu memang aku cari sampai dapat...usaha tanpa peduli penat lelah panas....kadang kadang sampai stress haha...

Ok berbalik pada status tu....sakit kepala gara gara peti ais hahaha....wth??? akhirnya aku jumpa jugak peti ais yang diidamkan...besar...dua pintu...flat, takde pemegang, warna chrome.....hehehe....nak beli peti ais pun sampai macam tu sekali memilih kan....padahal peti ais je pun :D

Motif utama update ni nak jadikan kenangan masa akan datang....kenangan tentang perancangan untuk hidup bersama....start kumpul barang barang rumah....tak nak la dah kahwin masuk rumah kosong...nak beli time lepas kahwin sakit jugak kan....peti ais tu kitaorang beli pada 3 Disember 2011...keluar masuk Giant, Tesco, Aeon, kedai kedai yang menjual barang elektrik...bukan satu tempat tau...merata rata tempat kitaorang pergi semata-mata nak cari ikut kehendak hati haha...pergi Aeon AU2 takde...pergi Aeon Wangsa Maju takde...ke sana ke mari sampai stress....vongok kan haha...

Lastly tengah ronda ronda tu ternampak kedai elektrik Kawanku kat Maluri...terus singgah....ada yang kitaorang nak....terus beli time tu jugak hehe...memang dah standby duit siap siap la...actually kat tempat lain pun ada yang jenis flat takde pemegang tu...tapi ada yang kecik sikit...ada yang jenis freezer kat bawah....kitaorang nak yang size besar sikit....dan freezer kat atas...

Dan sekarang bila pandang peti ais ni rasa sayang plak sebab susah payah nak dapatkannya dulu hehe...dan juga boleh jadi bahan dalam perbualan kitaorang pasal kisah nak beli peti ais ni...tu la kan benda benda macam ni sebenarnya sentimental value tau...sebabnya termasuk dalam preparation sebelum melangkah ke alam perkahwinan...tapi bagi aku la bagi orang lain aku tak tau...kerana pandangan dan perasaan setiap orang adalah berbeza....ok tataaaa :)

1 comment:

  1. tuh semua kenangan kan...setiap brg rumah kite msti de taste sendiri kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails