22 August 2014

Mesin Jahit Ku

Assalamualaikum...

Hai kita throwback lagi hehe....lately asyik nak imbas masa lalu je kan dan update kat blog...bukan apa aku nak jadikan ni sebagai kenangan 10 atau 20 tahun akan datang atau sampai ke akhir hayat....dan suami anak cucu boleh baca....ada la jugak kenangan yang aku tinggalkan....okey aku punya kenangan tu memang tak nak kalah la kan hahaha...

Gigih scroll status facebook yang lama lama semata mata nak update apa yang aku dah lalui....

28 April 2012.....beli mesin jahit jenama Brother...beli di kedai LSN...macam macam jenis dan jenama mesin jahit ada kat kedai tu...

Yeeee mesin jahit sudah berada dalam genggaman....maka marilah kita menjahit hehehe.....plan asal nak beli yang harga tiga angka....tapi fikir fikir balik ala tambah je la sikit maka terbeli la yang harga empat angka...empat angka tu bukannya sampai dua ribu pun....seribu lebih sikit je.....lamanya tak menjahit baju kurung...bila nak mula entah ni kain dah lama beli...beli kain murah murah je sebab dah lama tak jahit baju aku takut jadi seluar je...

Bukannya langsung tak menjahit....ada la aku dok jahit shawl, jahit langsir rumah sendiri, dan mana mana yang simple je la......yang mana shawl custom made yang aku jual di MissNick Collection tu semua aku jahit sendiri la guna mesin tu....okey la doakan aku rajin menjahit macam macam lepas ni...boleh la ambik upah jahit baju korang plak...


Ni la dia mesin jahit aku....

2 comments:

  1. jari x bseni.x pndai mjahit...sobbb2

    ReplyDelete
  2. hehe pasni boleh upah dgn sis jahit baju..kehkeh..:D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails