16 August 2014

Cek Nuffnang Pertama

Assalamualaikum....

Okey baca tajuk di atas korang pun tau aku nak cakap apa kan....sebelum tu nak bagitau ini adalah cerita basi...tapi lantak la nak share jugak hehe...bukan nak menunjuk tapi sekadar semangat untuk semua...kalau rajin usaha apa saja kita akan dapat...tiada yang mustahil!!!

11 March 2014 - cek pertama dari Nuffnang yang aku dapat selama aku berblog ni....dah lama buat blog tapi sekarang baru dapat hahaha biasa la aku kan lambat sikit...orang dah lama dapat aku baru terhegeh hegeh nak cari...

Aku buat blog ni pada tahun 2010....masa tu saje suka suka nak menulis isi masa lapang...maklum la waktu terluang banyak sangat time tu haha...tak pernah terfikir pun pasal Nuffnang ke apa ke...hanya fikir okey aku buat blog ni nak menulis apa yang aku suka...dan takde la aktif mana pun menulis ikut mood kan...

Lepas tu entah macam mana boleh terpasang iklan Nuffnang....tu pun aku tak ingat bila...ikut ikut orang je la dan aku tak pernah peduli pun pasal income melalui Nuffnang tu...blogging pun gitu gitu je ikut mood tu yang earning nak naik pun segan segan...

Dipendekkan cerita sampai la tahun 2013 aku dah mula terfikir nak serius sikit la dengan blogging ni....dah mula baca baca pasal tips blogging...dah mula ping entri kat group....ye la dalam hidup ni kena ada matlamat, kalau tak sia sia je la apa yang kau buat, buang masa je...maklum la umur dah meningkat kira mencapai tahap kematangan la ni kan hahaha gituwwww kau...apa saja kerja yang dibuat perlu fokus pada matlamat...

Sejak tu la earning kat Nuffnang dah hilang sifat penyegan dia....sampai la tahun 2014...ingat nak kumpul earning tu sampai jadi gunung daik bercabang tiga....tapi tu la aku kan jenis tak sabar maka akhirnya aku cash out juga....so untuk yang akan datang ni aku berhajat nak biar je sampaiiiiiiiii aku hilang sabar, baru aku cash out...duduk la kat situ ye...sekian terpanjang plak ceritanya hehe...



7 comments:

  1. wah bestnyaa. xpna dapat lagi. tahniah ye :)

    ReplyDelete
  2. @Cik Nadyya...
    Takpe usaha lama2 nanti insya Allah dapat la tu :)

    ReplyDelete
  3. @ Sally Samsaiman...
    Thanks :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..rezki raya

    ReplyDelete
  5. tahniah la dapat hasil dari blog...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails