22 August 2014

Asal Boleh Share Nak Share

Assalamualaikum...

Okey tak nak cakap banyak kita straight to the point ye...

Kenapa la sekarang ni orang senang sangat share macam macam cerita dan info kat facebook dan juga laman sosial lain tanpa menyelidiki kesahihannya....asal nampak butang share terus tekan....kadangkala ia lebih kepada propaganda, fitnah, tokok tambah atau nak menghangatkan sesuatu isu....bagi yang tak berfikir terus je terima bulat bulat....percaya!!!! Dan pegang benda tu sebagai kebenaran...

Kita manusia ada akal fikiran, ada pendidikan....so guna la sebaik mungkin jangan hanya tahu angguk angguk je....terima dan telan...fikir ye :)

Kan dah cakap pendek je kan update kali ni hehe...bye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails