11 July 2014

Kenduri di Pendang

Assalamualaikum....

Sorry cerita basi tapi tetap nak cerita jugak...post ni dah lama dok bertenggek dalam draft folder...so hari ni kita bebaskan dia...
 
Okey kenduri belah aku 25 May 2013....kat Johor 2 June 2013....next week tu kenduri kat Kedah...

Kenduri sape? Majlis side husband adik ipar aku plak...

Masa kenduri kat Johor tu dua pasangan serentak huhu....majlis sambut menantu...aku la tu menantuya....dan resepsi adik perempuan husband aku....husband dia orang Kedah....majlis pun beza seminggu je jugak....so next week tu bergerak ke Kedah plak kitaorang haha....

Seriously tiga minggu tu dok berkenduri je kerjanya....jauh jauh plak tu.....penat tak payah cakap la kan....penat kenduri kat Kelantan tak hilang lagi....sambung plak kat Johor.....lepas tu sambung lagi kat Kedah pada 8 June 2013, iaitu hari Sabtu....

Actually hari Jumaat tu aku dengan husband masih kerja....dah la aku kelas dari pagi sampai ke malam....aku balik malam tu terus rehat....husband plak keje shift petang dan habis keje jam 2 pagi Sabtu....so awal pagi Sabtu tu la kitaorang gerak ke Kedah....aku la kena drive sebab dia penat baru balik kerja huhu....lepas dia dah tidur dah cukup rehat apa semua baru tukar...tengahari jugak la sampai sebab dua kali berhenti kat R&R....first berhenti solat subuh....then berhenti untuk breakfast....lapar kot hehe....

Dah sampai Pendang dalam tengahari....rehat kejap kat homestay then siap siap ke tempat kenduri.....orang lain bertolak hari Jumaat lagi so sempat la bermalam hilangkan penat....kitaorang je tertinggal dari rombongan...settle kat majlis pengantin tu....balik homestay rehat kejap kemas kemas then pergi rumah saudara belah husband dekat dekat situ jugak la....lupa dah nama apa tempat tu...sempat la kitaorang ke Alor Star....dalam keadaan tak cukup rehat tak cukup tidur ngantuk....mood ke laut dah time tu haha....


Time ni kat tempat kenduri...masing masing mata dah kecik tapi senyum tetap ada...


Plan asalnya nak bermalam la satu malam kat rumah saudara belah husband tu....nak balik esoknya Ahad....tapi tiba tiba plak mentua ada hal nak kena balik Johor malam tu jugak.....so dengan aku sekali la tak jadi bermalam kat situ....segan sebab takde orang tua haha....adik adik ipar pun ikut balik sekali...lagipun tak biasa kan iolsssss ni pemalu phuiiiiii....husband pun tak kenal sangat saudara dia tu....so kitaorang pun decide nak balik KL malam tu jugak....giler nak balik KL dengan tak cukup rehat tak cukup tidur badan penat.....

Lastly bermalam kat hotel kat R&R haha nasib baik ada bilik kosong...tak sanggup nak teruskan sebab kitaorang punya penat dah tahap kritikal tak nak ambik risiko...esoknya bangun pagi puas giler bantai tidur secukupnya....then siap siap pergi breakfast dan terus ke Cameron Highlands...dah alang alang kat sana singgah la kejap kan...pre-honeymoon uolsssss :D

4 comments:

  1. wah seronoknya kenduri... ^_^

    ReplyDelete
  2. singgah jumaat
    hari ini anum mc badan x sehat

    ReplyDelete
  3. HI,,,salam ramadan...tq missnick sbb suddi singgah and follow arepnakbebel..:) selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  4. @ Farah Waheda Wahid
    Best sebab boleh makan free...lepas tu suasana kenduri tu feel dia lain macam sikit kan...suka suka suka :D

    @ Nurzakiah Hanum
    Take care jangan lupa makan ubat ye :)

    @ luqman zakaria
    Hai salam ramadhan :)welcome n tq sudi singgah sini :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails