12 June 2014

Tumbuh Gigi Bongsu

Assalamualaikum...

Malam ni baru ada masa nak jenguk blog...tengok komen komen yang masih belum publish...nak update cerita...mana mana entry yang keluar dalam minggu ni tu semua auto published...nasib baik la aku prepare awal awal kan masa weekend tu sempat la aku siapkan beberapa entry...kalau tak memang sendu la blog aku minggu ni...dah memang sendu pun...ni gagahkan diri jugak ngadap laptop sebab dah bosan...rindu nak blogwalking la...

Okey aku tak sihat sebenarnya dengan kata lain sakit gigi huhu.....dah besar godang macam ni pun masih nak tumbuh gigi bongsu....start sakit hari Ahad lepas sampai la ke hari ni...sakit gila weh sampai naik ke kepala nak demam serba tak kena macam macam ada haha...aku dok makan ubat tahan sakit je...kalau tak makan ubat tak syok ah nak pergi kerja kan....susah nak buat kerja susah nak makan susah nak gosok gigi...cuma kat rumah je la aku tak ambik ubat sebab okey boleh rehat takde nak buat kerja yang kena berfikir...

Dulu masa gigi bongsu yang belah kanan tumbuh pun sama sakit giler gak....time tu aku umur 24 tahun...dan lagi sekali masa umur 30 tahun ni haaa belah kiri plak...bengkak pipi iolssss okey hehe...masa yang first sakit dulu aku terus pergi jumpa dentist dan bila cek dia kata gigi tumbuh okey...kalau tak okey baru kita cabut...

Kali ni aku tak pergi jumpa dentist lagi...nak tunggu kalau masih tak hilang sakit aku nak pergi klinik la cek...sebab gigi bongsu ni kalau tumbuh tak betul boleh merosakkan gigi lain sekali kiranya berlaku proses penolakan la gitu kau...pakat berebut nak bertapak kat ruang gusi yang secoet tu....dengan kata lainnya dah tak cukup ruang untuk pertumbuhan gigi baru...huhu tak nak la aku tak pasal pasal gigi aku yang elok tersusun ni jadi senget benget plak...walaupun gigi aku tidak la putih suci bersinar tapi sayang kot gigi kan sekali rosak takde dah nak tumbuh tumbuh baru punya....

Orait nanti aku sambung lagi ye kalau ada apa apa perkembangan terbaru....kalau takde sambungan tu maksudnya gigi dah baik la tu hehe ok bye :)

4 comments:

  1. kalo saket gigi smpai boleh dmam..
    xsuke saket gigi.. huhu
    tp saye pnye gigi dh tmbuh sume kot..
    hihikk

    ReplyDelete
  2. @ Ezy Loy
    ok la tu dah tumbuh semua...tu la sakit giler rasa merayap2 je haha...tadi gi jumpa dentist dia kata ini dah last...takde dah lepas ni huhu lega...

    ReplyDelete
  3. Eh samalah kite...umo 30 bru tmbuh gigi bongsu meeg skit...skang gigi bongsu dh kuar 80%...still blum kuar sepenuhnya..

    ReplyDelete
  4. @ Mimi Azirah
    Huhu sakitkan sebab kat hujung sekali...tu yg sampai bengkak2 gusi tu...kita nak buang tak sanggup tahan sakitnya hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails