18 June 2014

Lawatan ke Klinik Pergigian

Assalamualaikum...

Selamat pagi :) ....awal giler aku bangun hari ni sebab tidur awal sangat...kalah budak sekolah okey hehe....tak pasal pasal bangun awal dari ayam...sebenarnya aku demam plus sakit kepala disebabkan sakit gigi tu la tu yang aku tidur awal....ada aku cerita di SINI dan di SINI

Minggu lepas aku tahan je sakitnya....masuk hari Isnin iaitu dua hari lepas aku dah mula demam menggigil sejuk sakit kepala yang tak tertahan dah...gusi dah mula berdarah aku boleh rasa okey hehe...loya tu memang loya rasa nak termuntah....masa gosok gigi lagi la banyak darah yang keluar gosok sikit je habis dah merah berus gigi aku...

Sebab nak murah kan so aku call Klinik Pergigian Batu 9, Cheras...kat kerajaan caj untuk minor surgery RM50 je....klinik tu dekat sangat dengan rumah aku...pemeriksaan gigi untuk orang dewasa pada hari Selasa dan Rabu...semalam aku balik awal dari ofis dalam tengahari gitu....balik rumah dulu baring kejap sebab tak larat giler....makan roti cicah air itu je mampu dan baru ke klinik....nasib baik husband cuti semalam boleh la manja manja hehe...punya la ramai umat manusia kat klinik tu...

Dah masuk bilik doktor tu...cek dan katanya gusi aku dah bengkak dan bernanah...nak kena buang gigi ni baru selesai masalah...okey aku dah excited...memang itu tujuannya kalau boleh nak buang hari tu jugak tau haha memang tak sabar....so aku tanya la bila boleh buat minor surgery untuk buang tu....katanya minggu depan hari Selasa atau Rabu datang lagi untuk cek dan dia akan buat surat untuk rujuk kepada pakar plak....Whatttt???? maksudnya aku kena tunggu lagi seminggu untuk next check up...so aku tanya lagi lepas dah dapat surat rujukan tu dapat buat terus ke....No!!! kena buat appointment lagi untuk minor surgery tu....huhu terus kecewa...

Dalam hati kata berapa lama aku nak tunggu ni....kalau tak sakit takpe la jugak nak tunggu kan...masa on the way balik tu cakap dengan husband tak kira dah nak pergi klinik swasta jugak...berhabis sikit pun takpe la....dari dok tunggu tunggu kerana nak murah sampai menganggu kerja aku...kerja aku menggunakan otak, mulut, dan suara sepenuhnya...aku kan pengajar macam mana nak mengajar dengan baik kalau kepala berdenyut denyut....cakap banyak sikit terus berdarah gusi....semalam pun aku mengajar laju laju sebab tak tahan hahaha...

Ada la jugak ambik pain killer tapi bukan selalu...aku tak nak la bergantung kepada ubat sepenuhnya...cukup la aku telan antibiotik je...aku tak nak macam macam ubat masuk dalam badan setiap masa...lain orang lain caranya dan ini cara aku...lain la kalau terpaksa ambik...ni masih boleh berjalan bawa kereta pergi kerja kira okey la kan hehe...anggap la sakit yang ada ni sebagai ujian...syukur la ada lagi orang lain yang lebih teruk sakitnya...so aku tak payah la nak manja sangat sikit sikit nak makan ubat sikit sikit cari ubat huhu...nanti dok bergantung dengan ubat plak...

Sampai rumah aku google beberapa klinik pergigian swasta yang terdekat dan call tanya berapa kos untuk minor surgery buang gigi bongsu....aku dok survey cari yang harga RM500 ke bawah....Alhamdulillah dipermudahkan aku jumpa tiga klinik yang masih dalam budget aku...tapi tiga tiga tu tutup pukul 6 petang la plak tak sempat dah nak pergi...yang mahal buka sampai ke malam hehe....okey takde rezeki untuk pergi terus semalam...so aku decide nak pergi hari ni lepas habis kelas nanti...

Nanti aku update lagi ye....sekadar perkongsian dengan mereka yang mengalami masalah yang sama...bye :)
 

5 comments:

  1. Next sunday baru nak pi klinik gigi...SA ni bab check gigi mmg seriau

    ReplyDelete
  2. sakit wooo klau sakit gigi.rs nk mrh ja.kami dh setel dh last week.akhirnya kena buang gak 2 puntung gg geraham

    ReplyDelete
  3. @ Amanda Suria
    Hehe tu la SA bila nampak je doktor pegang alat2 dia tu...korek2 gigi boleh rasa sampai ke kepala...

    @ Z@i Z@mR33
    Tau takpe rasa serba tak kena kan...ok la tu dah buang hilang sakitnya...

    ReplyDelete
  4. sakit gigi tuh nauzubillah...bile gi kerajaan memg lamo

    ReplyDelete
  5. @ Mimi Azirah
    Tu la lambat...kita ni dah sakit tak menahan...berkorban je la gi kat private...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails