17 May 2014

Tak Tahu Baik Diam

Assalamualaikum....

Kalau tak tahu jangan cakap lebih lebih...memalukan diri sendiri je tau...baca, selidik atau cari maklumat dulu...lepas tu kau nak bercakap sampai esok ke...nak bercakap tak nak berhenti ke....nak bercakap sampai meninggal ke...tak kisah...

Ni dok pungpang pungpang tapi dua puluh persen je betul....selebihnya ikut sedap tekak je bercakap tanpa fakta.....haiyaaaaaa!!!! hehehe....

Contohnya "alah kalau setakat kerja XXXXX tu berapa la sangat gajinya....taraf SPM je pun" .....lepas tu ada yang jawab "eh aku dulu kerja tu tau....gaji aku RM2XXX.....dan dia nak sekurang-kurangnya diploma...tapi ada company yang nak degree...bukan senang nak dapat dia nak orang yang betul betul boleh deal with stress" ......haaaa kau terdiam terus hijau muka.... 

4 comments:

  1. Mulut orang susah nak tutup kan... Zumal singgah balas kat sini :|

    ReplyDelete
  2. slalunya org hat x tau apa tu mmg suka ckp mcm dia tau smua...nk up ja keja dia

    ReplyDelete
  3. jangan berlagak pandai...tu je la....

    ReplyDelete
  4. @ Ahmad Zu Mal Md Rayi...
    tu la sebab takde penutup hehe...tq datang sini :)

    @ Z@i Z@mR33...
    asyik nak up je...sekali sekala pandang la ke bawah kan :)

    @ Sally Samsaiman...
    manusia ni macam2...lastly termalu sendiri kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails