13 April 2014

Rindu Rumah Pandan Indah

Assalamualaikum...
 
11 May 2013.....barang terakhir yang diangkut ke rumah baru...

Banyak onak duri sebelum pindah rumah....sampai stress sebab cari rumah tak jumpa...sedangkan target pindah awal bulan May...

Kami dok survey rumah dari awal tahun lagi hehe...ye la dok tengok rumah dan kawasan mana yang best...

Dalam bulan April tu ada la pegi tengok tiga buah rumah...dan rumah yang ke empat baru berkenan....nak duduk tidur kat sini kan harus la cerewet...takkan main hentam je...

20 April settle dah dapat rumah....hari tu gi tengok...hari tu jugak bayar deposit....sebab berkenan sangat kan...so takut orang lain dapat kitaorang cepat cepat cop hehe...hujung bulan tu gi basuh rumah....1 May pindah barang....penat!

Plan asalnya nak pindah awal bulan Jun...tapi fikir balik time tu kan busy dengan kenduri so mana ada masa nak uruskan hal pindah memindah ni...so terpaksa la masuk bulan May....1 May tu kira dah settle la semua dari urusan basuh membasuh...bayar sewa + deposit...dan dah settle pindahkan barang....tapi barang je la pindah.....tuan badan tak pindah pindah lagi....

Start dari 1 May sampai 11 May aku makan kat luar....even nak buat air pun tak boleh..nak minum milo ais pun kena beli kat kedai hehe....balik rumah boring giler sebab rumah dah kosong....tidur atas tilam kecik nipis je hehe...peti ais set bilik dapur tong gas semua dah angkut ke rumah baru...

Aku lepak rumah lama sampai 11 May....kenapa tak keluar awal? Padahal bayar sewa rumah tu sampai bulan April je....sebab sayang nak tinggal empat tahun kot aku susah senang kat rumah tu huhu...tuan rumah pun tak kisah so aku stay je la hehe.....dekat dua minggu jugak la keboringan just ada tv laptop ngan internet je kat rumah tu....barang barang lain semua dah kat rumah baru....

Lepas dah keluar rumah lama aku stay kat rumah kakak aku di Pantai Dalam....kat rumah baru en suami yang tinggal...ye la dia kena biasakan dulu...sebab ni rumah baru kami yang first duduk sini...so setiap hari la dia mengaji dan pasang bacaan Al-Quran...

Dan sekarang aku jatuh cinta dengan rumah ni....dan juga kawasan ni sebab best...nyaman dan tenang...penuh kehijauan....berbaloi la dengan susah payah dulu nak dapatkan sampai stress haha....



Rumah lama di Pandah Indah....sempat la ambik gambar...time rindu boleh tengok hehe...lebih kurang je rumah lama dengan rumah sekarang...cuma rumah lama takde kehijauan alam sekitar...dah nama lagi Pandan Indah kan tempat penuh sesak....tapi apartment yang aku duduk tu low density...aman damai takde orang pelik pelik....rumah yang sekarang ni lagi la low density....sebab tu aku suka berdouble double....

Okey pada korang yang baru nak mulakan hidup baru....tengah cari rumah....selamat meneroka dan survey betul betul ye....

2 comments:

  1. wahh.. seronoknya dah ada rumah sendiri.. :) licha masih mencari lagi

    ReplyDelete
  2. @ Liza Licha...
    rumah sewa je la huhu...masih berusaha mengumpul duit utk rumah sendiri :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails