27 April 2014

Merungut

Assalamualaikum....

Ni nak cakap sikit.....sikit je tau tolong la percaya haha....

Dalam hidup kita ni jangan asyik merungut nanti orang menyampah.....ada je benda tak kena...ada je benda yang nak dirungutnya....hey uolssss sudah lumrah kehidupan semua orang akan berhadapan dgn situasi penat, letih, ada masalah....kalau setiap masa nak merungut dok tunjuk muka lemah tak bermaya bagi alasan macam macam.....hummmm cuba fikir orang lain tak penat ke? tak letih ke? takde masalah ke? 

Sebab orang lain diam tak pernah merungut...relaks je cool je happy je kan gelak gelak so consider takde apa apa la kan???? please la please kurangkan merungut....kalau stop lagi baik...tapi kita kan manusia tak pernah sempurna...kadangkala terkeluar jugak rungutan sikit sikit.....aku pun ada juga kadang kadang tu...tapi setakat "arghhhh penatnyaaaa"....tu je la lepas tu gelak gelak borak dengan kawan dah tak sentuh pasal hal penat ni....atau pun diam rehat atau pejam mata jom tido hehe...

Kalau penat rehat bukannya membebel kat semua orang yang kau penat...lepas tu buat muka penat macam tak makan seratus tiga puluh hari...lepas tu dok cerita kat orang pasal keje banyak yang buat kau penat tu....satu je nak cakap orang lain pun keje banyak jugak....penat dengar orang suka merungut ni lagi penat dari buat keje berat tau hehehehe... 

 

3 comments:

  1. Betul... Zaza pun tak suka bila orang merungut... Buat sakit hati jaa.. Grrrrr...

    ReplyDelete
  2. @ Nurzaliza Mohd Ali...
    Elok pandang sambil buat muka pelik kan haha...

    @ Ahmad Zu Mal Md Rayi...
    Hehe jangan la terasa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails