09 April 2014

Cerita Minggu Lepas

Assalamualaikum...

Haihaihai lama tak update....bizi sikit uolsssss plus aku tak sihat minggu lepas...tiga hari dilanda demam dan sakit kepala sakit tekak bagai....Alhamdulillah dah sihat...

Hari ni baru sempat nak jenguk blog lama lama sikit....aku mula mula tu sakit kepala je hari Rabu lepas...bukan sakit lite lite tau...sakit pening rasa berpusing pusing haaaaa....nasib baik suami cuti hari tu so boleh la dia hantar aku pergi kerja....badan dah start sakit sakit time tu macam nak tertanggal segala sendi dan tulang ni....nasib baik kelas ada satu je hari tu so boleh la aku masuk lambat sikit....aku tak mengajar pun hari tu just bagi soalan je untuk dibincangkan....aku nak berdiri pun tak larat kan ada yang tumbang dalam kelas haha...

Sakit kepala tu masih berterusan....sampai aku mengalah dan makan ubat esoknya...selalu kalau sakit kepala aku rehat dan tidur je terus hilang....ni tak hilang walau sesaat pun...hari Khamis pun sama aku ada kelas satu je petang.....aku dah rasa macam nak demam hari tu...sakit kepala pun ada lagi....makan ubat dan rehat...bangun tu rasa macam lega sikit...lega demam je la tapi sakit kepala tak hilang.....siap siap pergi kerja...dalam petang pukul enam lebih gitu aku rasa tak selesa sangat sangat dah...badan dah sejuk panas sejuk panas....kepala berdenyut denyut....habis kelas malam tu pukul lapan lebih cepat cepat pergi ke kereta dan pappppp tidur dalam kereta dalam lima belas minit....aku tak larat giler nak drive balik....akibat sakit kepala dengan mata aku sekali sakit rasa senak macam nak terkeluar haha....

Rasa dah okey sikit aku drive balik walaupun seriously tak okey sebenarnya.....mak aiiiiiiiii jalan jem la plak petang tu kan hujan sampai ke malam.....dalam hati dok berdoa Ya Allah berikan aku kekuatan berikan aku semangat sepanjang perjalanan ni.....dari Petaling Jaya ke Cheras macam macam perasaan dah rasa....disebabkan keadaan aku yang memang dah tak sihat plus jem....aku jadi stress haha....sampai naik suhu badan jadi panas....sejam lebih jugak la nak sampai rumah...

Sampai rumah terus letak beg....tanggalkan tudung dan zzzzzzzzzzzzzz tidur.....arghhhh lega sangat dapat baring.....esoknya aku terus MC tak tahan tak tahan tahan!!! Aku ni jenis tak suka cuti tak suka MC....ni dah sampai tahap maksima terpaksa la MC...kalau aku pergi kerja juga memang aku giler haha....dah sampai tahap untuk aku baring kat katil bukannya kat kerusi ofis....pergi klinik ambik ubat...doktor bagi aku ubat tahan sakit sebab panadol dah tak jalan...dan segala mala ubat untuk sakit tekak....

Tiga hari tu jugak la aku hilang selera makan sebab sakit tekak sangat sangat....sakit yang perit walaupun aku tak batuk....telur separuh masak dengan roti je aku boleh makan walaupun rasa sakit menelan tapi ok la boleh tahan lagi...makan makanan lain nasi goreng ke apa yang ada rasa rasa ni mak aiiiii pedih tekak aku macam dihiris dengan pisau....macam makanan tu tengah buat aksi lompat lompat dalam tekak ni...kalau sebulan tak lalu makan mungkin boleh turun sepuluh kilo hehe....ok bye :)

4 comments:

  1. semoga cepat sembuh yee :) singgah sini klik nuffnang miss nick

    ReplyDelete
  2. @ Liza Licha...
    thanks :)

    ReplyDelete
  3. dah sembuh ke ni?klo mc mesti murid kt skolah tu hooreyy sbb x dak kelas..rindu zaman sekolah..rindu warga pendidik mcm awak jgak!

    ReplyDelete
  4. @ alia azman...
    dah sembuh pun....kita tak mengajar kat sekolah sbb takde kesabaran yg tinggi haha...ni mengajar orang2 dewasa kat IPTS...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails