20 March 2014

Khemah Depan Ofis

Assalamualaikum...

Hari ni suka lagi sebab jadual masuk lambat....so boleh la mengadap blog pagi ni kan...yang tak bestnya bila masuk lambat alahai berjanggut nak cari parking kemain susah....kalau sampai sampai terus dapat kat belakang ofis tu kira rezeki yang tidak terhingga la huhu....kalau tak kau kena pusing pusing kalau sambung pusingan tu entah sampai ke mana dah...entri pagi ni takde apa pun...sekadar perbualan kosong dan santai....takde isi takde tips untuk panduan hidup pun hehe...


Kamu : Eh lama tak dengar citer....keje mana sekarang ni? 

Aku : Keje kat Petaling Jaya....

Kamu : Habis tu tinggal mana?

Aku : Tinggal kat Batu 9, Cheras tu je....

Kamu: Jauhnya....nape tak cari rumah area PJ je dekat sikit....kalau aku tak sanggup nak ulang jauh setiap hari...

Aku : Emmmmmm :) :) :) :) :) :)


Hehehe takkan sepuluh kali tukar tempat kerja sepuluh kali nak pindah rumah kan...alang alang nak dekat sangat buat khemah depan ofis la....actually PJ ke Cheras dekat je...aku boleh sampai dalam masa dua puluh minit....kadang-kadang lima belas minit...itu dikira dekat la....kecuali time jem tak leh kata apa la kadang-kadang sejam atau lebih lagi....biasa la lumrah hidup kat KL ni...orang yang dok Klang kerje kat KL lagi jauh....orang yang dok Seremban kerje kat KL pun ada....aku setakat dok Cheras kerja kat PJ tu apa la sangat kan...

Kalau aku dah pasang niat nak kerja kat satu tempat sampai ke tua boleh la cari rumah dekat area ofis kan....dulu masa aku kerja kat Bangsar pun sama....masa tu tinggal kat Ampang belum kahwin lagi..."eh jauhnya nape tak cari rumah area sana je dekat sikit nak gi keje.." ....hahahaha adoiiiii sabar je la...

Kalau semua orang fikir macam tu....pemilik syarikat pindah barang la jadi individu nombor satu kaya kat Malaysia ni....sebabnya hari-hari ada orang pindah kan...satu hari tu entah berapa trip dapat....so hari-hari masyukkkkkk.....hehehe ok bye :D

8 comments:

  1. PJ ke Cheras memang dekat, tapi yang jadi jauhnya traffic congestion tu...

    ReplyDelete
  2. intai apa la yg tuan blog update hari ni..hehe

    ReplyDelete
  3. Rumah kite dekat ler gitu..hee..

    ReplyDelete
  4. @ Farah Waheda Wahid...
    tu la kena pilih waktu yang tepat untuk klua...before 7 pagi ok la...

    @ sYiRa LoKMaN...
    thanks sudi intai hehe...

    @ Shahida Hassan...
    entah2 sebelah rumah haha...

    ReplyDelete
  5. mak aii...x kan la nak pindah randah plak...ckp pandai kan..hehehehe....

    ReplyDelete
  6. @ Amanda Suria...
    aah tau takpe...kalau kita tinggal dalam khemah boleh la nak pindah randah hehe...

    ReplyDelete
  7. suka ayat 10 kali tukar keje..10 kali pindah rumah... kan? Rm150 kekonfirm la pindah sekali kan? takpe kak, sabar..

    ReplyDelete
  8. @ Akmall Razlan...
    hehe tu la lucu melayan ragam manusia ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails