23 February 2014

Lambat Kahwin Boyfriend Lari

Assalamualaikum....

Selamat bergolek golek di hari Ahad...bagi yang cuti je hokey...yang bekerja tu buat kerja elok elok...actually aku kerja hari ni hehe...tapi terpaksa cuti sebab tak sihat...perut tak berapa okey macam mana nak pergi mengajar kan....kalau dah asyik keluar masuk toilet tu lebih afdhal aku dok rumah je la huahuahua....ada hikmah juga sakit perut ni...boleh spend masa dengan en suami lebih sikit...
 
Okey bagi mereka yang masih bujang mesti korang selalu ditanya soalan "Bila nak kahwin?" .....aku pun dulu tidak terlepas dari soalan macam ni...

"Entah la belum bersedia"...."Jodoh belum sampai...insya Allah ada nanti"......"bla bla bla blaaa..."

"Kawin la cepat cepat nanti boyfriend lari"...."Kau ni dah tua dah patut kahwin pun"...."Umur tak tunggu kita...tak elok kahwin lambat"

Erkkkkkk

Kalau dah jodoh tak ke mana....kita kena positif...kalau dia lari bermakna dia bukan jodoh kita....Allah s.w.t dah buat yang terbaik untuk hambaNya....cuma kita je yang tak tau....

Sekarang aku dah kahwin....soalannya "bila nak ada baby ni?"......"rancang ke?" ....hehehehe "insya Allah jika ada izin-Nya" .....aku kahwin pun tak sampai setahun lagi okey...kami sendiri tak pernah mempersoalkan hal tersebut...tapi orang lain yang sibuk...okey bersangka baik terlebih prihatin hehe...kami just enjoy kehidupan apa adanya...masa yang terbaik untuk saling mengenali dan memperbaiki diri...

Siapa kita untuk mempersoalkan ketentuan Allah....apa yang telah ditetapkan adalah yang terbaik untuk kita....buka hati dan fikir positif baru kita tau apa hikmah di sebaliknya....ada masa nanti aku cerita ye :)

P/S: Lihatlah sesuatu perkara dengan mata hati.....insya Allah ada kebaikan menanti...


7 comments:

  1. Siri soalan yg xpernah habis kan,...kasihan pada empunya diri yg ditanya.

    ReplyDelete
  2. @ Farrah MF...
    aah kan kesian...kita plak nasihat dia "go n get your own life" hehe...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Perkongsian y baik =)

    ReplyDelete
  4. jodoh, ajal, rezeki...jgn ditanya. tiada jwpn pd kita. hanya Allah yg tahu.
    btw sy dtg singgah dan follow sini. feel free to hit me back yeah :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. bertanya tak salah asalkan dengan cara berhemah @ tidak menekan

    ReplyDelete
  6. @ Nasuha Puteri Nass...
    Wslm...thanks :)

    @ Zamani Abe...
    thanks :)

    @ Khairul Bariah...
    betul tu sis...siapa kita untuk soal semua tu kan....tq sudi datang sini...nanti sy hit balik ke blog sis ye :)

    @ Mar Mansor...
    tu la klu setakat skli dua tu ok la...ni asal nampak muka nak tanya...tak elok la kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails