24 February 2014

Go Die With Company

Assalamulaikum...

Hai uolssss....ada yang dah tido ke? rileks la awal lagi hehe...tak keyel la kan kalau tido awal...dok belek belek status lama kat facebook...aku jumpa satu status ni...lupa dah kat mana aku ambik.... 
 

Love your job, but never love your Company. When you die, your Company is still there. The Company is not going to die with you.



Betul la kan kihkihkihkih :D

Gurauan di malam hari....kan ada yang sentap plak...tapi kalau company treat korang baik giler....korang kena la sayang company tu kan...buat baik dibalas baik haaaa gitu kau.....tapi kalau company tu tak bagi apa apa benefit....semuanya berkira walau besar kuman...asyik lambak kerja macam kita ni robot....tapi gaji naik seciput...kebajikan pekerja tak jaga....cut kos sana sini tapi harapkan hasil yang lebih dari kita....politik ofis dan sifat perkauman yang tebal.....kalau kau manja manja kau pandai kipas orang atas gaji dan bonus kau dapat banyak....setiap bulan potong KWSP tapi potong je masuknya tak....sampai kau dah naik malas nak cek akaun KWSP....amboiiii bab potong cepat je kan tapi nak masukkan liat kikikikiki...tak baik macam tu tau...

Okey kalau korang ada pengalaman sedemikian....better bersiap sedia untuk blah....tapi kalau nak stay pun tak salah....mencari pengalaman orang kata hehe....semuanya terpulang kepada diri masing-masing....apapun kena fikir panjang la tak boleh kalau stress je nak blah stress je nak blah....sampai bila masalah tak akan selesai kan....tapi kalau dapat offer yang lebih baik so ambik je la...just fikir positif okey...baik buruk pengalaman yang kita dapat...sebenarnya itulah yang banyak mengajar kita tentang kehidupan...yang banyak mematangkan kita...be strong!!! :)

P/S: Aku sayang tempat kerja aku!!!! Sebab??? Banyak sebab tak tau nak cakap macam mana...kesimpulannya rasa enjoy....dah macam family tak tau bila stress asyik gelak je manjang hehe...

5 comments:

  1. ermmm cam azney plak..gaji tak besar mana tapi suasana tempat kerja best..so rasa berat hati nak cari tempat kerja lain

    ReplyDelete
  2. @ Azney Shamsuddin...
    ok la tu kan asalkan keje best environment best...gaji dah jatuh no 2...asalkan cukup nak makan minum bayar itu ini :)

    ReplyDelete
  3. Salam kenal dari Che Mid..emm dah rasa kerja dengan company..memang sayang company bila bos sayang ha ha..sekarang keje sendiri..sendiri jadi boss..jom singgah blog che mid pulak..

    ReplyDelete
  4. Saya pula, gaji cukuplah untuk makan pakai. Tapi ada peluang utk urus masa sendiri. Tak terikat dengan waktu office :)

    ReplyDelete
  5. @ che mid...
    best la che mid keje sendiri...ok nanti sy jenguk blog che mid ye :)

    @ Farrah MF...
    ok la kan asal cukup makan...hati senang...nak apa lagi kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails