25 January 2014

Tayar Berlubang

Assalamualaikum...

Okey post basi lagi ni...nak update hari tu tak sempat hehe....ni cerita bulan November 2013 punya...

Dalam masa dua tahun....dua kali tukar tayar kereta.....tahun 2012 tayar pecah kat MRR2.....tahun 2013 tayar berlubang terkena skru besar kat Highway Cheras - Kajang....dan ketika kejadian kedua-dua tayar masih dalam keadaan baru dan elok....

Dan nasib baik masa kedua-dua kejadian aku tidak keseorangan....ada pasangan di sisi kikikikiki :D

Walaupun duit terbang melayang sebab kena tukar tayar baru...takpe aku redha haha...



Tengok tu lubangnya....tayar cantik elok lagi kan...ni gambar lepas dah keluarkan skru tu....entah macam mana la boleh terpelanting cucuk tayar kereta aku....mula mula kena tu ingatkan langgar batu ke apa sebab bunyi kuat...lepas tu macam bunyi something kat tayar tapi abaikan je...sempat lagi la kitaorang pegi makan hehe...sampai rumah tu cek rupanya ada skru...sebab dah malam kan so esoknya baru bawa pegi kedai tukar tayar....angin tak keluar pun...tapi risau gak kan aku tengah drive pegi kerja skru tu tertanggal....habis la keluar angin....tak pasal pasal dok sedih sorang sorang kat tepi highway tunggu orang datang tolong...



Hummm ni la rupa skru yang cucuk tayar kereta aku....rupa sama tapi size tak pasti la....dalam gambar kan tak sama dengan kat luar....

Okey byebyebye!

2 comments:

  1. bunga tayar on xilang lg..
    huhu.. dugaan betol

    ReplyDelete
  2. @ Ezy Loy...
    hehe anggap la ujian membersihkan harta...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails