03 January 2014

Skirt Kabinet Dapur???

Assalamualaikum....

Hahaaa skirt kabinet dapur???? Aku pun tak tahu apa nama sebenar benda ni....panggil je la apa-apa yang korang suka....skirt kabinet / kain penutup kabinet / kain hias kabinet / kitchen cabinet curtain / table top skirting / table top cover......blablablablablaaaaa....


Actually dah lama aku dok mencari idea nak cover table top kat dapur rumah aku ni....dok mengoogle blog kat Malaysia ni terhad la plak...dua tiga blog je aku jumpa...tu pun yang memang dah ada dalam kepala aku....yang bersepahnya dok tunjuk design dapur yang harga ribu riban....tak mampu la uolssss huhu...lagipun ni rumah sewa...kalau rumah sendiri lain la kan...

Entah macam mana terfikir nak google blog orang putih la plak....bersepah ok idea tentang kitchen decoration ni....dan yang penting dengan bajet yang sangat rendah....ok aku suka!!!

Dah puas menggodek beberapa blog dari sana....serius aku teruja tengok dapur diaorang cantik...simple dan sejuk mata memandang....maka datang la idea aku huhu....berkobar-kobar gi Kamdar beli kain...rupanya aku salah kira so tak cukup hahaha....so aku buat je la mana yang cukup...contoh yang aku dah jahit macam dalam gambar atas tu...jenis pleated design...

Semalam pegi Kamdar lagi beli kain tambah yang tak cukup tu...tak sabar nak siapkan projek DIY untuk hiasan dapur rumah aku ni...harap dengan adanya dapur yang cantik (kat mata aku la) buat aku makin rajin masak hehehe....nanti update lagi ye....bye :)

4 comments:

  1. hye! salam knal .. hehe xsbar nk tgu update ..
    i love diy .. . :-) visit my blog ya http://pinkpurplebutton.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. jgn lupa tunjuk gambar bila dh siap sis
    http://notamanjaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Kalau tgok org putih punya decoration mmg sangat cantik dan menarik :)

    ReplyDelete
  4. @ PinkPurple Button & Miss Ika...
    Hai tq datang sini....dah siap...cuma belum ambik gambar lagi...nanti sy upload k :)

    @ Invisible Me...
    Aah tu la...cantik menarik...senang nak buat...dan yang penting murahhhh...sesuai la dgn keadaan skrg ni kena berjimat hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails