17 January 2014

Jalan Jalan ke Melaka

Assalamualaikum....

Okey ini cerita basi....tapi takde la basi tahap masam lagi tak sampai sebulan pun lagi hehe....bulan lepas 23 Disember 2013 aku dengan en. suami ke Melaka....saje jalan jalan cari makan....macam dah takde makanan kat KL ni kan haha....semata-mata nak makan seafood kami ke Melaka....tak tidur sana pun sampai dah tengahari balik malam lepas makan...

Ni masa on the way harus la aku ambik gambar sorang sorang kan....rileks woooo dok kat seat penumpang....nikmat betul haha....aku rasa muka aku dah kembang bermangkuk mangkuk....patut la berat makin naik rupanya entah berapa kilo la lemak kat muka tu...



Dah sampai sana tu kami ke Taman Buaya.....pergi melawat buaya buaya kat sana....asyik tengok manusia je kan...sekali sekala kena jugak jamu mata ni dengan binatang....padahal dulu dah pernah pergi...saje nak buang masa kami masuk lagi sekali....dan kebetulan plak ada pertunjukan buaya....so layan je la....gambar-gambar pertunjukan buaya tu ada dalam DSLR belum upload lagi daaa hehe....gambar yang aku masukkan dekat blog ni semua dari henfon je...

Lepas dah habis lawatan sambil buang masa kat Taman Buaya....kami ke bandar plak lepak lepak sana buang masa lagi...sambil sambil dating la kan spend time together gitu....kan dah balik KL sibuk dengan urusan duniawi plak...

Dan ini tujuan asalnya.....makan seafood!!!!! yeahhhaaaaa!!!! Kami ke Umbai....masa sampai tu mak aiiii penuh orang kat Parameswara tu....padahal kat kedai lain banyak lagi kosong orang tetap bertumpu kat situ....pusing pusing jumpa la satu meja kosong...



Haaaaa tu dia yang kami order....makan berdua je tapi macam makan berlima hahahaha!!! Jembalang ke manusia yang makan ni....kami order ikan tapi takde dalam gambar sebab sampai lambat....tomyam...sotong celup tepung...udang....ketam....kerabu mangga....lepas tu nasi putih...

Orang lalu mesti pandang pandang sebab yang makan badan size M je....tapi makanan penuh meja...serius memang kenyang giler....tapi aku pegang prinsip bukannya selalu datang sini....so makan je apa yang nak dimakan dan yang penting tak membazir habis disapu licin huahuahua....sedap kenyang puas hati okey!!!

So habis cerita jalan-jalan cari makan.....lepas tu balik KL dengan muka puas hati...puas hati sebab dapat makan....dan dapat spend masa cuti dengan kesayangan :)
 

3 comments:

  1. @ Mar Mansor....
    yup memang sedap sis...puas hati la hehe...

    @ sYiRa LoKMaN....
    haha wajib kan nasib baik hidup zaman moden...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails