15 December 2013

Renungan Buat Isteri

Assalamualaikum....

Ini bukan hasil tulisan aku ye....kopi pasta sahaja dari facebook 'Pakar diari hati'....macam best je...dah macam best tu meh la letak kat blog...senang nak baca untuk panduan sebagai isteri hehe...

------------------------------------------------------------------------
Duhai isteri.. Suamimu hanyalah manusia biasa.. Dia mungkin tidak mampu menyediakan mahligai indah buatmu, tiada kereta mewah sebagai hadiah, tiada intan permata sebagai tanda cinta dan tiada harta atau tanah sebagai cagaran masa depan..

Apa yang ada di depan mata, itulah dia.. Tidak lebih dan tidak kurang.. Jangan kerana keterbatasan dirinya membuatkan kasihmu hilang.. Jangan kerana kekurangan dirinya membuatkan rasa hormatmu melayang..

Telah ALLaH tetapkan sebelum kamu lahir, dialah jodohmu dan dialah IMAMmu.. Kamu lihat dia seperti keras hati.. Tapi ketahuilah, dia juga menangis tanpa kamu sedari.. Kekuatan dan kecekalan dirinya ada pada kasihmu..

Ikatlah kuat-kuat.. Jika suamimu redha ke atasmu, maka Syurgalah buatmu.. InsyaALLaH..

****************************************
 Like page MissNick Collection untuk mendapatkan update dan promosi terkini. 
Kejayaan memerlukan pengorbanan yang bukan sedikit. Sentiasa tabah dan sabar. Insya Allah segala impian menjadi kenyataan :) 
 
 ****************************************

2 comments:

  1. jom ke blog sya
    http://kedaikopibankrap.blogspot.com/2013/12/dia-suamiku-dan-siapakah-aku-19.html

    ReplyDelete
  2. @ faried fred...
    Tq berkunjung ke sini...insya Allah :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails