02 November 2013

Survey Pelamin Oh Pelamin

Assalamualaikum....

Okey ye aku nak sambung balik update pasal wedding preparation....walaupun hampir setahun berlakunya kejadian ni.... hehehe lantak la tak kira aku nak update jugak...

Sempena cuti chinese new year yang lepas aku balik la kampung...nak settlekan apa apa yang patut...malam 14 Februari tu aku blah dari Kuala Lumpur yang permai ni haha permai ke???? naik bas uolssss sekali sekala best jugak...malas nak drive...nak rileks je sambil diulit bas yang goyang goyang tu...

Pada mulanya aku kan plan nak buat pelamin sendiri....haha giler kau macam hebat sangat kan!!! terpengaruh tengok sesetengah pengantin yang gigih menDIY pelamin masing-masing la ni....tapi bila fikir fikir balik rasa macam tak sempat je dan aku malas nak peningkan kepala...ditambah lagi dengan kakak aku yang tercinta tu tak habis habis dok pujuk aku suruh sewa je pelamin kat butik pengantin hehe...

So 16 Februari dia dok bawak aku pergi survey pelamin kat butik pengantin....aku ikutkan je la...dua tempat je aku pergi...malas nak survey banyak tempat.....korang tau la kan aku jenis tak kisah sangat pasal pelamin...lagipun aku kan tak sanding just nak bagi naik seri rumah je...kata kenduri kahwin kan hehe...

Pergi butik pengantin yang pertama....murah tu murah la tapi aku tak berkenan sebab hummm entah la....design dia aku tak berapa berkenan....tak kena dengan jiwa aku la...then pergi butik pengantin yang kedua...okey banyak jugak design dia yang aku berkenan....ada yang mahal ada yang murah.....aku ambik mini pelamin je...aku bagitau dia nak yang macam mana....then dia cakap harga sekian sekian...so aku bersetuju...bayar deposit time tu jugak lepas tu balik....lupa dah tapi harga sekitar RM500 macam tu la lebih kurang...aku ambik dengan meja makan biadap beradap sekali....total semua????? emmm aku lupa la haha...tapi murah je la sebab kat kampung kan...

Ni la antara gambar pelamin yang aku dok idamkan....orang lain dok idam pelamin grand besar besar meriah.....tapi aku nak simple simple je...lain orang lain citarasa kan....


Pink putih uolssss aku suka!!!! 


Ni pun sweet dan lembut sangat....kuning putih....


Merah putih....terang dalam kelembutan.....putih ni kalau combine dengan apa saje warna memang cantik la...


Dannnnn pelamin aku ialah pink putih.....tak banyak pun gambar yang aku ada....tu pun semua time bergambar dengan kawan-kawan....gambar aku sorang guna kamera sendiri takde....gambar yang official photographer ambik tak siap lagi....


Ni la pelamin aku....simple je kan....ok la tu setakat nak buat bergambar.....dah katanya tak bersanding so takde guna la pelamin besar kan....lampu stand kiri kanan tu berfungsi tau tapi lupa nak on haha excited sangat nak bergambar.....ni kawan aku masa sekolah dulu Wizana namanya.....time ni dia tengah pregnant....jadi aku ambik berkat la ye dok hehehe....



****************************************
Like page MissNick Collection untuk mendapatkan update dan promosi terkini.
Kejayaan memerlukan pengorbanan yang bukan sedikit. Sentiasa tabah dan sabar. Insya Allah segala impian menjadi kenyataan :)

****************************************

2 comments:

  1. pelamin skrang macam2 style ada.susah betul nak buat pilihan...:)

    ridoma.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. @ Farid Omar...
    tau takpe...berbulan2 nk decide tu hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails