16 September 2013

Tinggalkan Mentaliti Zaman Tok Kaduk Oiiii

Assalamualaikum....salam 1 Malaysia...

Wahhh gitu siap tambah salam 1 Malaysia tu...ye la kasi meriah sikit sempena sambutan hari Malaysia ni...

Nasib baik la 16 September tahun ni jatuh pada hari Isnin....so dapat la aku rehat dan buat kerja kerja yang sepatutnya kat rumah ni plus keluar jalan jalan ambik angin luar hehe....ye la sejak aku mengajar part time student hari Sabtu maknanya sekali seminggu je la aku cuti....tapi tak kisah pun sebab aku enjoy teaching....

Weekdays aku mengajar full time students yang muda muda kebanyakannya lepasan SPM...weekend mengajar orang tua hehehe tersedak students aku sebut orang tua....muda lagi cuma umur tu je dah banyak kan...diaorang semua bekerja tetap...jadi aku dapat dua pengalaman yang berbeza dalam mengajar ni...

Sempena sambutan hari Malaysia ni aku harap negara kita berada dalam keadaan aman damai, bebas dari anasir anasir yang tak baik ni, merdeka jiwa, dan sebagainya....

Selain tu harapan kepada semua la termasuk aku sekali sudah sudah la dok bawak perangai dan sikap zaman tok kaduk....kita dah merdeka lama dah....nama pun dah tukar jadi Malaysia bukannya Malaya ke Tanah Melayu ke....setiap tahun kan dok sambut 31 Ogos....lepas tu 16 September dapat lagi sambut hari berkaitan negara ni...

Ubah sikap ketika berada di jalanraya, tempat tempat awam, kawasan kejiranan, dan sebagainya...ubah mentaliti tu dan jadi la rakyat Malaysia yang prihatin dan bertanggungjawab...tak susah kan bukannya kena bayar pun...sekian!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails