12 September 2013

Tak Sah Kalau Tak Kena Saman

Assalamualaikum.....

Selama menjadi pemandu tegar ni Alhamdulillah aku masih selamat dari disaman polis atau JPJ....selalu jugak drive melebihi had laju tapi takde la lebih sangat kan...sedang sedang je la aku pun sayang nyawa beb haha.....mintak mintak la jangan ada saman berkenaan pandu memandu ni...

Tapi yang tak tahan tu selalu kena saman parking tau....memang tak sah la kalau tak kena saman....ye la aku setiap hari pergi kerja guna kereta...parking plak jenis berbayar yang mesin pakai syiling tu....bukan satu bukan dua...tapi dah lebih 30 surat saman parking aku dapat hehehe....nanti pihak majlis bandaraya bagi diskaun 70 persen macam hari tu baru aku nak gi bayar huahuahua...

Bukan senang weh nak dapatkan syiling...penat mengumpul lepas tu habis...kumpul kumpul habis...sampai aku kena tukar duit syiling dengan students dalam jumlah yang banyak...diaorang pun dah tau mesti aku nak bayar parking ni...

Contohnya kan aku nak balik jam 4 petang so bayar sampai jam tu je la....tengah berjalan nak ke arah kereta pun boleh kena saman...sempat lagi uolssss....setakat terlebih dua tiga minit tu tak payah la nak saman kan...bukannya orang tak bayar langsung tau...ada jugak time aku tak bayar bukan apa sebab dah habis syiling atau pun aku rushing giler sebab time tu sampai lambat haha...lepas tu turun balik nak gi bayar tengok tengok dah dapat surat cinta maut terselit kat wiper....hmmmm redha je la...

Aku tak guna pas parking bulanan sebab macam rugi je...ye la kadang-kadang parking kat bahagian luar penuh so terpaksa la parking kat kompleks parking berbumbung...itu dah kena bayar lain lagi la mencekik darah...satu hari parking sampai berbelas-belas ringgit....

Haihhhhh inilah nasib ku dan kawan-kawan seangkatan....kiranya aku tak keseorangan sebab kawan-kawan yang lain ada lagi yang lebih dari aku....sampai ada yang dapat gelaran juara pengumpul surat saman kihkihkih :D

Dan ini la nasib bila ofis dekat dengan menara majlis bandaraya berkenaan....diaorang jalan kaki je gi cek kereta kat parking berdekatan....tu yang cepat kena saman huhu....bye!


3 comments:

  1. selalu kena saman no entry. geram lepas saman saya diorang terus balik tapi lepas sy banyak lg yg lepas lalu kat jalan tu.

    ReplyDelete
  2. dulu area kedai saya ni pon selalu sgt dpt "surat cinta" drpd majlis perbandaran tu.. tp lepas ade cina dok gado2 dgn dorang, terus x berani saman lgdah area ni, phewww! lega~

    ReplyDelete
  3. @ AHMAD ZU MAL MD RAYI....hehe dah tak bernasib baik tu...


    @ ✿ pink velvet ✿ .....hehe ok la ada jugak orang tolong bergaduh....saya ni ada la terserempak dgn diaorang tapi lepas dapat surat cinta tu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails