11 September 2013

11 September 2013

Assalamualaikum....

11 September datang lagi....maknanya cukup dua tahun aku bergelar pendidik....syukur Alhamdulillah satu pengalaman yang cukup manis....banyak sangat benda yang aku belajar dan makin mematangkan diri...

Aku tak pernah impikan kerjaya sebagai pensyarah.....tapi apa yang aku impikan ialah kerjaya yang membolehkan aku berkongsi ilmu pengetahuan dan pengalaman dengan orang lain...macam jadi penceramah ke atau yang sewaktu dengannya....janji Allah itu pasti akhirnya tanpa disangka-sangka aku ditawarkan jawatan sebagai pensyarah di IPTS....

Tampar tampar pipi ketuk ketuk kepala biar betul beb!!!!! Aku ni mimpi ke apa???? Akhirnya aku terima tawaran sebagai pensyarah psikologi sebagai satu cabaran...nak pergi interview pun fikir sepuluh kali tau haha...bila fikir fikir balik mungkin ini rezeki aku....aku dapat apa yang aku nak cuma tambah satu je di samping berkongsi ilmu pengetahuan, aku juga kena mengajar.....itu satu pengalaman yang cukup berharga...seriously aku enjoy sangat mengajar...tak boleh nak cerita macam mana perasaan tu....sebab tu bila masuk je study week dan exam week rasa macam boring je walaupun banyak kerja nak kena siapkan...

Di sini aku belajar jika kita bersabar insya Allah cepat atau lambat kita akan dapat apa yang diimpikan.....kalau tak dapat tu mungkin ada hikmah di sebaliknya...kita hanya merancang tapi Allah s.w.t yang menentukan segalanya...mungkin Dia ada perancangan yang lebih baik untuk kita..

P/S: Tak sangka rupanya ada jugak bakat mengajar dalam diri ni....kalau tak jadi pendidik memang tak sedar pun hehe...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails