10 March 2013

Wedding Checklist #2

Assalamualaikum....huhu dah 10 March 2013 kejap je masa berlalu kan....hari tu rasa macam lambat lagi nak kahwin.....kira punya kira tinggal lagi lebih kurang dua bulan je lagi.....nervous kot hehe yela selagi tak settle selagi tu la dok nervous.....orang lain lagi dua bulan nak kahwin dah macam-macam siap....tapi aku punya rasa macam slow je progress...entah la ke perasaan aku je hehe....

Ok jom kita update wedding checklist ni.....malu sebenarnya nak share (puiiii malu konon!!!) tapi aku tengok keywords kat akaun Nuffnang aku tu selalu je ada yang dok mencari pasal kahwin....maka aku serta merta membuang perasaan malu....dan bersedia untuk share dengan bride to be di luar sana....

Biru = sudah settle ......Merah = belum siap ........Hijau = dalam proses .....kalau yang kosong tanpa warna tu maksudnya tak confirm nak buat ke tak hanya cadangan sahaja hehe...

1. DATE
Nikah - akan dimaklumkan
Resepsi - akan dimaklumkan
Bertandang -akan dimaklumkan

2. LEGAL DOCUMENTS
Kursus kahwin - Pending
HIV Test - Pending
Borang kebenaran nikah - Pending
Jurunikah - Pending

3. VENUE
Nikah - Home Sweet Home / Masjid (To be confirmed)
Resepsi - Rumah @ Kelantan
Bertandang - Rumah @ Johor

4. CANOPY
Resepsi - Family task (To be confirmed)

5. MENU
Nikah - Family task (To be confirmed)
Resepsi - Family task (To be confirmed)

6. MEJA MAKAN BERADAP
Resepsi 
- Design - by Lini Bridal (Done)
- Theme & Decoration - by Lini Bridal (Done)

7. PELAMIN
Resepsi
- Design - by Lini Bridal (Done)
- Theme & Decoration - by Lini Bridal (Done)

8. PHOTOGRAPHER
Nikah - Pending
Resepsi -Aniki Studio (Done)
Bertandang - Pending

9. VIDEOGRAPHER
Nikah - 
Resepsi -

10. WEDDING OUTFITS
Nikah
- Dress - dah siap, belum jahit perincian
- Tudung - Pending
- Veil - Pending
- Shoe - Pending
- Accessories - Pending
Resepsi
- Dress - dalam proses jahit
- Tudung - Pending
- Veil - Pending
- Shoe - Pending
- Accessories - Pending
Bertandang
- Dress - dah siap, belum jahit perincian
- Tudung - Pending
- Veil - Pending
- Shoe - Pending
- Accessories - Pending

11. MEKAP
Nikah - Aanz Jemari (Done)
Resepsi - Aanz Jemari (Done)
Bertandang - Pending

12. DOOR GIFT
Resepsi - Pending
Bertandang - Pending

13. SENARAI HANTARAN
For Her
- Pending
For Him
- Pending

14. CINCIN KAHWIN
For Her - Pending
For Him - Pending

15. INVITATION
Guest List - Pending
Invitation card - Pending

16. HAND BOUQUET
Nikah - Pending
Sanding - Pending
Bertandang - Pending

17. BILIK PENGANTIN
Furniture - Pending
Design - Pending
Theme & Decoration - Pending

18. ACCOMMODATION
For Groom's family (Resepsi) - Pending
For Bride's family (Bertandang) - Pending

19. LAIN-LAIN
Bunga pahar - Pending
Bunga manggar - Pending
Centerpiece - Pending
Wedding cake - Pending
Signage - Pending
Inai - Pending



Gulpppp tiba-tiba takut tengok wedding checklist sendiri!!! banyaknya merah.....meh ler kita gerak ye jangan tangguh-tangguh lagi....kalau tak confirm terbang tudung menggerbang rambut aku lepas ni kalau masuk bulan 4 pun still banyak merah dari biru.....dan aku rasa la checklist ni akan bertambah lepas ni hehehe....kita tengok je la ye kikikiki....ok jumpa lagi dalam next update ye...bye :)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails