09 March 2013

Eyeliner SILKYGIRL Terbaik

Okey malam ni tiba-tiba gedik nak review pasal produk kosmetik plak....first time kot buat post pasal benda ni sebab aku bukannya hantu mekap pun....mekap time memerlukan je, contohnya time ada event ke nak pegi kenduri ke atau time datang angin giler mekap ke haha.....kalau tak bedak secuit pun tak pakai....sebab tu barang mekap aku selalu expired sebab jarang-jarang guna....barang mekap aku pun sikit je just yang basic....panjangnya mukadimah padahal nak buat review produk tapi sampai ke kutub selatan aku dok membebel haha....

Sekarang ni aku dah ada the most favorite eyeliner tau iaitu brand SILKYGIRL: Long Wearing Eyeliner....setelah sekian lama aku dok cuba macam-macam jenis brand eyeliner, dari yang murah sampai yang mahal (mahal bagi aku la), jenis liquid dan pensel semuanya tak berapa memuaskan hati aku.....sebabnya pakai tak sampai setengah hari dah sememeh....bahagian atas tu dalam masa sejam tengok-tengok dah melekat satu garis lagi kat kelopak mata....sebab mata aku ni jenis tak berapa nak besar....bahagian bawah mata plak tengahari mula la buat hal jadi sememeh habis hitam bawah mata aku.....kena selalu tengok la tapi tang tu la yang malas sebab aku bukan jenis suka belek muka depan cermin....

One day aku punya eyeliner jenis pensel hilang entah ke mana....hehehe nasib baik murah tak kisah la....so time datang angin aku nak pakai eyeliner terpaksa la pakai yang jenis gel....tapi jenis gel tu tak praktikal sangat time nak cepat sebab kena tunggu kering dulu...kalau tak habis la comot macam momok hehe....dipendekkan cerita terus aku sambar SILKYGIRL: Long Wearing Eyeliner ni.....wahhhh aku terus jatuh hati....sebabnya aku pakai sepanjang hari dari pagi sampai ke petang eyeliner tu tetap kekal pose sopan kat mata seperti mana mula-mula ia dipakai....dah takde kesan garisan melekat kat kelopak mata dan tak sememeh lagi....untuk lebih memuaskan hati so aku test lagi letak dan tekan jari kat atas garisan tu tengok takde pun kesan eyeliner melekat kat jari.....ini sudah bagus! jangan gosok mata sudah la ye memang sememeh la kecuali kalau kau pakai permanent marker haha :D...tapi jangan risau eyeliner ni senang dicuci tak meninggalkan kesan hitam pun....

Tak sangka kesan SILKYGIRL: Long Wearing Eyeliner ni buat aku kagum hehe....ye la harganya sangat la berpatutan iaitu RM14.90 sahaja okey.....diulangi RM14.90 sahaja....sangat praktikal ye tak payah nak asah sebab tak akan tumpul sampai habis, cuma pusing je tadaaaa terus keluar....mungkin lepas ni aku akan setia dengan eyeliner ni je la....malas dah nak cuba yang lain kecuali ada yang lagi best....cuma untuk kesan hitam pekat je la aku guna yang jenis gel punya tapi jarang-jarang la...just pakai time ada majlis-majlis tertentu je nak bagi mata vogue dan segar sikit hehe....


ini la bendanya.....


 yang sebelah eyeliner tu brow pencil dari SILKYGIRL jugak.....pun aku suka sebab hasilnya kemas dan cantik.....lain kali aku review ye....


Bye jumpa lagi :)


****************************************
Like page MissNick Collection untuk mendapatkan update dan promosi terkini.
 
Kejayaan memerlukan pengorbanan yang bukan sedikit. Sentiasa tabah dan sabar. Insya Allah segala impian menjadi kenyataan :)

****************************************

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails