02 February 2013

Wedding Checklist #1

Assalamualaikum....sekejap je dah masuk bulan Februari....aku rasa baru semalam bertunang hahaha lempang sebijik kang baru nak sedar....ok sebenarnya aku nervous jugak bila fikirkan banyak lagi persiapan untuk majlis perkahwinan tak siap lagi....lagi nervous bila tengok bride to be lain yang nak kahwin kemudian dari aku pun dah sibuk buat persiapan macam-macam.....

Kalau kita tak buat senarai yang proper untuk wedding memang agak susah la nak tau dan semak apa yang sudah, apa yang belum, dan apa yang perlu dilakukan....ok untuk memastikan kita tak pening kepala fikir pasal tu jom kita buat wedding checklist.....fikir fikir fikir sampai ke sudah tak habis kalau kita tak buat senarai semak yang boleh dilihat dengan mata kepala ni kan hehe....


1. DATE
Nikah - 
Resepsi - 
Bertandang - 

2. THEME & CONCEPT
Nikah - 
Resepsi - 
Bertandang - 

3. LEGAL DOCUMENTS
Kursus kahwin - 
HIV Test - 
Borang kebenaran nikah - 
Jurunikah - 

4. VENUE
Nikah - 
Resepsi - 
Bertandang - 

5. CANOPY
Resepsi - 

6. MENU
Nikah - 
Resepsi - 

7. MEJA MAKAN BERADAP
Resepsi 
- Design
- Theme & Decoration

8. PELAMIN
Resepsi
- Design
- Theme & Decoration

9. PHOTOGRAPHER
Nikah -
Resepsi -
Bertandang - 

10. VIDEOGRAPHER
Nikah - 
Resepsi - 

11. WEDDING OUTFITS
Nikah
- Dress
- Tudung
- Veil
- Shoe
- Accessories

Resepsi
- Dress
- Tudung
- Veil
- Shoe
- Accessories

Bertandang
- Dress
- Tudung
- Veil
- Shoe
- Accessories

12. MEKAP
Nikah - 
Resepsi - 
Bertandang - 

13. DOOR GIFT
Resepsi - 
Bertandang - 

14. SENARAI HANTARAN
For Her
-

For Him
-

15.  THEME & DECORATION HANTARAN

16. CINCIN KAHWIN
For Her - 
For Him - 

17. INVITATION
Guest List - 
Invitation card - 

18. HAND BOUQUET
Nikah -
Sanding -
Bertandang -

19. BILIK PENGANTIN
Furniture - 
Design - 
Theme & Decoration -

20. ACCOMMODATION
For Groom's family (Resepsi) -
For Bride's family (Bertandang) - 

21. LAIN-LAIN
Bunga pahar
Bunga manggar
Centerpiece
Wedding cake
Signage 
Inai


Omakaiiii panjangnya.....takut aku tengok!!! ~ menggigil ~ ......huhu bila buat macam ni baru sedar masih banyak benda yang belum settle lagi ye....itu baru secara kasar sebagai panduan....maybe lepas ni akan ada tambahan lagi....yang aku tinggal kosong kosong kosong tanpa senaraikan jenis barang atau progression update tu bukan maksudnya aku tak beli atau tak buat apa-apa lagi....sebab itu semua aku akan buat dalam entri wedding progression update yang kedua nanti ok :)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails