05 January 2013

Kerana Taksub Politik

Ok first aku nak bagitau awal-awal.....ini bukan blog politik apatah lagi nak komen pasal politik di Malaysia atau mana-mana je la.....aku tidak berminat.....tapi kenapa tajuk ada perkataan politik???? Okey okey jom kita cerita....

Sesetengah orang yang taksub dengan politik kadangkala aku tengok macam orang hilang akal......tak kira la belah mana pun....bercakap macam orang takde agama....menampakkan diri macam orang takde ilmu.....kerana taksub dengan politik juga kawan jadi lawan....saudara mara boleh berpecah belah....bila bercakap pasal politik semua nak menang....dan boleh nampak sikap dan perangai sebenar seseorang itu...

Mengagungkan orang itu orang ini seolah-olah orang tu Tuhan....seolah-olah orang tu yang menentukan jatuh bangun dia....menentukan setiap rezeki yang dia dapat....padahal semua tu adalah pemberian dari Allah s.w.t....

Apa yang ketara sering kita nampak setiap hari ialah perang politik di facebook......haaaaa kalau ada je apa-apa isu tentang politik mak aiiiiiii banyaknya komen membabi (babi lagi....kesian babi) buta....pening aku tengok apatah lagi nak baca.....kalau komen membina takpe jugak....ini dok komen sumpah seranah, maki hamun orang tu orang ni....habis macam-macam perkataan buruk yang keluar...

Tak habis lagi ni cerita.....insya Allah akan ada sambungan kalau idea menaip datang mencurah-curah ye....tapi kalau idea datang seperti mencurah air atas daun keladi tu tak leh nak tolong la....haha ok bye!


4 comments:

  1. My fb status yesterday was exactly on the same matter!!!oh God sgt anti la dgn org gni.just one button away to unfriend a friend just because of this.
    Nothing's wrong with politic,but people yg taksub ni buat politik seems teruk yg amat.hish

    ReplyDelete
  2. huhu tau takpe...aku tergerak hati nak update pasal ni sebab tiba2 ada makhluk mana ntah add aku ke group politik...dalam tu siap ada gaduh2 macam org giler...buruk perangai huhu...

    ReplyDelete
  3. KEADAAN POLITIK SEKARANG SANGAT TERUK...

    ReplyDelete
  4. @ fairus: manusia yang menyebabkannya teruk huhu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails