16 January 2013

Hai Pening Lalat

Nak tau apa kerja tiap-tiap malam lepas balik dari kerja???? Takde benda lain dah asyik dok google DIY tu DIY ni....tapi habuk pun takde hasil....aku tak buat apa-apa lagi hahahaha....tengok dari usaha dok google sana sini tu sepatutnya dah boleh siap dalam 10 persen....but ini kosong ok kosong!

Habis aku explore blog-blog bride to be or ex-bride....nak ambik inspirasi dari diaorang....sambil cari tutorial nak buat benda-benda yang aku tak pandai nak buat.....banyak sangat idea sampai satu kerja pun tak jalan (jangan tiru macam aku)......nak tentukan jenis bunga yang nak dibuat pun satu masalah untuk aku hehehe.....tengok ini cantik tengok itu cantik....macam mana tu?

Firstly plan nak buat bunga ros chiffon....lepas tu tengok bunga carnation pakai paper crepe....bunga itu bunga ini....pomander ball la...hand bouquet la.....bunga pahar la....semua aku nak DIY tu yang pening tak tau nak pilih mana satu.....semua cantik cantik comel comel buat aku rambang mata je.....tahap kepeningan sama macam nak pilih calon suami haha :D

Itu baru bunga belum lagi part lain......door gift....hiasan pelamin.....baju nikah....tudung...veil....errrrr apa lagi???? macam-macam la nak kena buat.....tau membebel je nak buat tu nak buat ni tapi tak buat-buat jugak....paham???? tak paham takpe....

Kalau nak tau disebabkan aku tak buat preparation lagi...aku takut nak call mak aku kat kampung....takut dia tanya apa yang aku dah buat setakat ni.....haha ampunkan daku bonda...harap bonda memahami perangai anak yang satu ni.....apabila masuk hal-hal macam ni terus susah nak decide....itu baru bab membuat keputusan dah sepuluh tahun tunggu...proses nak buat benda tu lagi haaaa ambik sepuluh tahun.....so umur 49 tahun la kawin kalau gini.....bolehhhhh hahaha!

P/S: Berbalik kepada tajuk di atas.....aku yang pening lalat yang dapat nama!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails