27 November 2012

Eh Bahasa Apa Ni?

tuyh...... niey..... jerh...... eyk..... xdex..... darh...... suro.... ak.... cbe..... dax...... uh..... un.... an..... larh..... uat...... sngd..... weiyh...... jugax..... aderhhhh...... aq..... adew..... ta.... na...... tewuk...... tawu...... sayew...... saiya..... kaw.... manew..... titew....... nyh...... lgy...... mnx...... sanard......

Eh eh apa kebenda yang kamu merepek ni oiiiiii....aku kan kalau ada orang invite masuk blog aku terus masuk tau....dengan harapan nak jalan-jalan dan baca entry.....tapi yang paling tak bestnya baru je nak baca latest update terus terpandang perkataan-perkataan seperti yang ditulis di atas......mencucuk-cucuk mata dan jiwa aku tau tak.....apalagi tak payah nak scroll mouse atas bawah ke nak tatap lama-lama ke....senang cerita tekan butang X terus blah hahaha....

Dan lagi bila ada orang mesej aku dengan bahasa-bahasa yang entah dari mana ni.....sorry aku susah sangat nak reply....kalau reply pun lambat dengan alasan tak faham hehe....

Ye la kalau nak tulis ringkas pun biarlah dalam bahasa yang senang faham dan perkataan tu biar la proper sikit kan.....pening nak baca tau sampai tahap boleh tergeliat lidah ok haha...

Uh...un....an ------- apa salahnya guna tu.....pun...kan...
Sanard tu eja betul-betul tau.....sangat ok...kalau dah malas sangat nak pendek tulis je sgt....

Jaga-jaga dengan perkataan, ayat, dan bahasa tau sebab ia melambangkan IQ kita.....gunalah bahasa yang mudah difahami....ringkas takpe asalkan semua orang faham dan tak pening.....ini bukan aku cakap tau tapi Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah...

P/S: Cuba korang baca perkataan-perkataan kat atas tu....baca banyak kali laju-laju....bukan setakat lidah tergeliat dengan muka pun boleh senget benget tau :D


26 November 2012

Keindahan Alam Ciptaan-Nya

Semalam masa tengah syok dok online....ada cahaya kuning masuk ikut tingkap....wahhhhh teruja akak terus keluar pergi kat balkoni....time tu dah dekat pukul 7 malam....ada sunset uolsssss.....aku ni jakun jarang-jarang tengok sunset dari balkoni rumah sendiri huhu....maklum la bukan selalu aku melekat kat rumah even hari cuti pun....

So sepantas kilat aku berlari masuk ambik DSLR.....apalagi aktiviti snap snap pun bermula la....actually aku lebih suka ambik gambar keindahan alam sebab kagum dengan kehebatan ciptaan Allah SWT...dan aku akan tengok berulang kali tanpa bosan hehe....

Jam 6.50 petang (24/11/2012)....lokasi Pandan Indah.....no editing...

Jangan nak mengutuk jangan nak mengata.....hasil gambar yang biasa-biasa je sebab aku bukan photographer lalalalala :D

Fotografi adalah hobi aku sejak zaman kamera guna kodak lagi uolssss suka sangat ambik gambar tapi faham-faham la banyak kekangannya.....so upgrade la sedikit demi sedikit ikut kemampuan....hobi ni adalah untuk kepuasan dan terapi minda selepas penat bekerja....gambar-gambar yang diambil akan dimasukkan ke page ni sedikit demi sedikit....jom ler jenguk walaupun tak cantik (dengan muka sipu-sipu malu)..... https://www.facebook.com/MissNickMyCapture

P/S: Dan aku juga suka bergambar....pantang nampak kamera hahahaha :D


25 November 2012

Opocot....Hantu!!!

Lately aku selalu balik kerja lambat....jam 10 or 11 malam baru sampai ke rumah.....faham-faham la kalau dah keluar pagi-pagi buta balik plak lambat letih yang amat oiiiiiii.....

Because of too exhausted aku selalu tertidur kat depan tv.....dah tau penat ada hati lagi nak tv haha...tengok kejap je tuptup tv yang tengok aku...

Tapi yang tak syoknya tengah-tengah malam atau awal pagi tak kira la tv mana-mana pun selalu nak tayangkan cerita-cerita hantu ni.....aku kalau tertidur depan tv selalu terjaga 2,3 jam selepas tu....korang bayangkan la buka mata je dalam keadaan mamai ada hantu yang muka buruk giler dok pandang korang dari dalam tv....haaaaa itu la yang selalu jadi kat aku.....hishhhh mau tak terkejut beruk weh....cepat-cepat ambik remote tukar channel lain huhu...

Kesimpulannya.....kalau nak tidur tu buka la channel Astro Oasis ke Al Hijrah ke confirm takde kejutan :D


24 November 2012

Mukadimah Cuci Sawang Blog

Tengok tajuk post kat atas tu aku main bantai je....tak tau nak letak apa. Huk huk huk ya ampunnnn dah sebulan tak update blog.....otak tepuuuu.....dengan kelas...kerja di ofis...event sana sini....bisnes....balik rumah terus tidur.....penattttt! Eh orang lain pun banyak kerja jugak....busy jugak.....boleh je selalu update blog. Ok itu orang lain....aku ni kalau dah penat otak penat badan mula la nak baring je....bukan apa kena simpan tenaga untuk kerja esoknya. Weekend???? weekend pun aku selalu ada kerja kat luar....pendek kata jarang sangat melekat kat rumah....

Dan kemuncaknya apabila ada audit ISO di tempat aku mencari rezeki untuk sesuap nasi.....macam orang giler kot keje....bangla pun cuti Ahad tapi aku masuk ofis dari pagi sampai lewat malam okey haha....dan dua hari sebelum audit tu aku dan beberapa staff kat ofis tu balik awal pagi....orang lain sedap tidur lena kat rumah tapi kami bersengkang mata menghadap kerja....bayangkan masuk ofis pagi macam biasa....dan jam 2 pagi kira dah masuk hari lain kami masih dok ke sana ke mari dalam ofis....sampai je kat rumah apa lagi terus pengsan la sampai pagi.....

Alhamdulillah berkat usaha semua akhirnya berjaya lepas audit dari pihak SIRIM.....dan tak lama lagi audit dari pihak MQA plak.....sekali lagi perlu melalui saat-saat yang penuh debaran huhu....insya Allah harap semuanya ok....

Tahniah dan terima kasih untuk semua yang terlibat....sayang semua :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails