22 September 2012

Settle Exam

Assalamualaikum all :)

Update entry time hujan tengah lebat ni huhu sejuknya.....malas nak tidur lagi....rileks la kan weekend ni hari untuk bercuti lalalala....

Alhamdulillah dah settle final exam kat kolej aku semalam 21 September....dan paper aku iaitu psikologi 20 September.....walaupun cuti macam tak cuti ok kena mark exam paper yang menggunung tu....tak sabar tak sabar tak sabar nak tau resultnya ok haha....kalau nak tau lecturer ni mengalahkan student....hari student exam aku yang nervous fikirkan diaorang tu dapat jawab ke tak.....lepas dah settle tak sabar plak nak tengok markah keseluruhan....nak tengok sape dapat A...

Tapi time marking tu la macam-macam perasaan datang....happy giler, nak marah, nak gelak semua ada....sebabnya macam-macam jawapan yang akan jumpa nanti....time tanda jawapan student yang rajin usaha kerja selalu siap memang sejuk hati la sebab betul2 faham apa yang diajar dalam kelas....ni ada yang tak pernah aku ajar atau sebut pun dijawabnya dalam exam....oiiiiiiiii aku rasa nak pegang telinga jerit sekuat hati biar melekat terus dalam kepala menusuk ke jantung hati....tu la time kuliah datang lambat, lecturer mengajar kau main-main, malas usaha....hasilnya memang tak mendatangkan hasil la hmmmmm....

Semua manusia dilahirkan pandai takde yang bengap ke bodoh ke....diri sendiri yang menentukan kita ni di tahap yang mana....aku respect student yang agak slow dalam kelas sampai aku kena ajar personally sebab dia susah nak faham....aku tak kisah pun semua tu as long as nak belajar kan....nampak kesungguhannya betul2 usaha apa yang tak faham terus tanya....hasilnya final exam cemerlang....so tiada yang mustahil ok....

Kesimpulannya, kita simpulkan apa yang tersimpul eh haha....kesimpulannya letakkan diri kita di tempat yang sepatutnya.....jadilah insan yang cemerlang dunia akhirat...ingat pesanan ku tiada yang mustahil kalau kita rajin berusaha ok....tataaaa :)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails