22 September 2012

Settle Exam

Assalamualaikum all :)

Update entry time hujan tengah lebat ni huhu sejuknya.....malas nak tidur lagi....rileks la kan weekend ni hari untuk bercuti lalalala....

Alhamdulillah dah settle final exam kat kolej aku semalam 21 September....dan paper aku iaitu psikologi 20 September.....walaupun cuti macam tak cuti ok kena mark exam paper yang menggunung tu....tak sabar tak sabar tak sabar nak tau resultnya ok haha....kalau nak tau lecturer ni mengalahkan student....hari student exam aku yang nervous fikirkan diaorang tu dapat jawab ke tak.....lepas dah settle tak sabar plak nak tengok markah keseluruhan....nak tengok sape dapat A...

Tapi time marking tu la macam-macam perasaan datang....happy giler, nak marah, nak gelak semua ada....sebabnya macam-macam jawapan yang akan jumpa nanti....time tanda jawapan student yang rajin usaha kerja selalu siap memang sejuk hati la sebab betul2 faham apa yang diajar dalam kelas....ni ada yang tak pernah aku ajar atau sebut pun dijawabnya dalam exam....oiiiiiiiii aku rasa nak pegang telinga jerit sekuat hati biar melekat terus dalam kepala menusuk ke jantung hati....tu la time kuliah datang lambat, lecturer mengajar kau main-main, malas usaha....hasilnya memang tak mendatangkan hasil la hmmmmm....

Semua manusia dilahirkan pandai takde yang bengap ke bodoh ke....diri sendiri yang menentukan kita ni di tahap yang mana....aku respect student yang agak slow dalam kelas sampai aku kena ajar personally sebab dia susah nak faham....aku tak kisah pun semua tu as long as nak belajar kan....nampak kesungguhannya betul2 usaha apa yang tak faham terus tanya....hasilnya final exam cemerlang....so tiada yang mustahil ok....

Kesimpulannya, kita simpulkan apa yang tersimpul eh haha....kesimpulannya letakkan diri kita di tempat yang sepatutnya.....jadilah insan yang cemerlang dunia akhirat...ingat pesanan ku tiada yang mustahil kalau kita rajin berusaha ok....tataaaa :)


21 September 2012

Best Dapat Masak

Aku cinta dan sayangkan kerjaya aku....lagi cinta sayang bila habis je 14 weeks lecture aku dah boleh masuk lambat.....means after lunch la....so dapat la aku masak dan lunch kat rumah sebelum pergi keje tu....actually kat kolej aku tu kami dari bahagian akademik ni special sikit waktu keje flexible as long as cukup 45 hours seminggu....best kan best kan hehe sebab tu la malam pun still ada orang kat ofis...takde lain dah memang muka kami je la....department lain pukul 5 petang memang dah blah sebab diaorang masuk pagi ikut waktu ofis....

Dengan jujur ikhlasnya aku dah bosan giler asyik makan melantak kat kedai2 makan area ofis je kan hehe....setiap hari tu breakfast dengan lunch hasil air tangan orang lain.....so dah dapat peluang masak ni memang masak habis habisan la....berperang bersilat bagai kat dapur.....nak cepat macam mana pun aku cuba sediakan makanan ringkas untuk lunch....kalau tak rushing tu dapat la masak sedap sikit hehe....

Sebelum bermulanya semester baru akan datang so dapat la aku merehatkan tekak dan perut dari makanan kat luar untuk sementara waktu kan hehe....ye la buka sem baru nanti confirm la setiap hari makan kat luar sebab kelas aku banyak start jam 8 pagi.....huhu makkk kena masuk pagi berebut dengan ayam....mana taknya pukul 6.30 or 6.45 pagi dah kena gerak ke ofis...kalau lambat sikit merangkak la ko kat tengah jalan tu.....

Hobi aku bukannya masak dan memasak juga bukan aktiviti yang paling disukai.....tapi sebab aku ni jenis tak boleh selalu makan kat luar so kena la jadi seorang yang suka memasak hehe....dan aku lebih puas hati dapat masak sendiri makanan kegemaran sebab feel dia lain tau memang perfect di tekak dan perfect di perut hehehe....lagipun perasaan suka memasak ni perlu ada dalam diri semua orang terutamanya kaum wanita....ye la bila dah kawin nanti kalau kau malas tak kan kau nak angkut satu family makan kat luar setiap masa kan....atau pun kalau kau jenis berada mampu pakai orang gaji a.k.a bibik tak kan la nak harapkan air tangan bibik masuk perut family kau selamanya kan....kalau tak pandai boleh belajar....tapi kalau malas tu aku tak tau la nak cakap apa.....

Ok da terpanjang plak updatenya....niat di hati nak update sikit je....terlajak perahu boleh diundur...terlajak taip dah malas nak delete sebab rugi bukan selalu aku update blog hahaha ;P

Tataaaaa :)


17 September 2012

Mood Raya Haha

Semalam Syawal meninggalkan kita.....harap berjumpa lagi dengan Ramadhan dan Syawal tahun depan...insya Allah :)

Ni haaaa nak citer sikit...setiap hujung minggu sebelum ni ada je jemputan ke open house....memang kenyang giler la sebab memenuhkan nafsu perut ni....tapi dah sampai penghujung Syawal takde la plak orang nak mengajak hahaha.....kempunan ok kempunan....

Maka hari ni pagi-pagi lagi aku bangun bersilat kat dapur.....jeng jeng jeng terhasil la menu untuk aku makan dari tengahari sampai ke malam iaitu rendang ayam dan nasi himpit.....tadaaaaaa eh gambar takde plak tak terfikir nak ambik gambar tadi....

Tapi seriously puas hati.....aku kalau bab-bab makanan tak pernah tak puas hati....puas hati sokmo la hehehe......tataaaaaa!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails