07 June 2012

Back to Kolumpo

Aku pun tak tau nak letak title apa untuk post ni.....hentam je la labu oiiiii!

Actually baru ada kesempatan nak update blog ni selepas kembali ke tempat mencari rezeki yang halal untuk sesuap nasi a.k.a KL....ye la masa balik kampung tu mana ada masa untuk aktiviti update mengedate blog ni....balik dah Jumaat malam after habis keje.....sampai dah pagi keesokannya......dan Sabtu tu jugak la nak kena attend kenduri kawin my bff.....pegi melawat sedara mara......nak lepak2 dan rehat2 dengan family kat rumah......but aku tetap blogwalking okeyyyyy hehehe.....

Dan keesokannya hari Ahad dah nak balik KL hukhukhuk.....plan nak gerak pagi dalam pukul 10.....tapi paham2 la kalau time nak balik KL ni saje je buat lengah2....dok tengok tv la makan la....tuptup dah kul 11 pagi.....terus siap2 kemas barang semua maka pukul 11.40 pagi jugak la aku gerak.....sebab pegi dengan kereta sendiri kan so takde la nak rushing.....huhu balik ambik kereta yang dah 2 minggu ditinggalkan.....sebabnya 2 minggu sebelum tu aku dah balik sebab adik aku nak pegi matrikulasi.....so balik dengan kereta la then 3 hari lepas tu aku balik KL naik bas......so Jumaat lepas aku balik kampung naik bas then datang balik KL dengan kereta hehe.....begini la aku ;P

Nak tau pukul berapa aku sampai KL????? Pukul 11 malam ok......bertolak pukul 11.40 pagi.....dah la aku drive sorang2 tanpa teman di sisi dari Pasir Mas sampai la ke KL.....itu dah biasa.....yang tak biasanya drive sorang2 dengan jammed teruk sepanjang jalan.....penat???? yes memang penat giler.....kepala lutut aku rasa macam nak tertanggal....belakang ngan bahu sakit ok huahuahua.....pening kepala rasa tapi sabar je la....nasib baik ada makanan macam2 kat seat sebelah tu boleh la aku makan time bosan2 kan....lepas tol Gombak tu aku rasa macam nak melompat je sebab dah terbayang-bayang katil dan bantal hehe....

Nasib baik la esoknya tu ada kelas petang je so boleh la masuk ofis lambat sikit kan....kalau kelas pukul 8 pagi maunya pukul 6.45 dah kena keluar....konpem aku mengajar sambil pejam mata hahaha!

Apapun aku bersyukur sampai KL dengan selamat.....Alhamdulillah :)

P/S: Berkilat kereta aku masa kat kampung.....kalau dok dengan aku asyik kelabu asap je haha nampak benar malas basuh kereta ;P


2 comments:

  1. datang singgah, follow dan baca entry u.. *best* nak datang lagi lah ! :)

    ReplyDelete
  2. hai thanks....nanti sy visit awak balik k :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails