31 May 2012

Pasir Mas Tunggu Kepulangan Aku

Aku ada kelas sebenarnya ni hehe....now tengah break kejap setengah jam untuk solat Maghrib.....sempat ko nak update blog hahaha takpe la tengah angin rajin ni biar je....

Actually tak sabar ni nak balik kampung Jumaat malam ni tinggal sehari je lagi.....tau tak nak balik esok malam tapi petang semalam baru aku beli tiket......lepas balik keje tu aku terus ke Hentian Putra cari tiket......pegi tanya kaunter tu katanya tiket 1hb malam habis....tanya kaunter ni pun habis jugak.....1hb pagi je ada.....aku dah risau....ok cuba lagi cepat2 pegi beratur kat kaunter satu lagi......aku siap cakap awal2 "bang ada tak tiket ke Pasir Mas ke, Kota Bharu ke 1hb malam....." nasib baik la ada tiket ke Pasir Mas....tu pun tinggal satu seat je tau dua dari belakang hehehe lantak la asalkan ada tempat.....

Masa aku nak simpan tiket dalam beg tu ada sorang perempuan ni pun nak beli tiket 1hb malam ke Pasir Mas jugak......"sorry dik tiket dah habis...."

Fuhhhhh kira rezeki aku la tu kan....kalau aku lambat sesaat mesti dah takde tiket sebab orang tu dah beli.....Alhamdulillah syukur sangat2.....sebelum dapat tiket ni aku dah fikir nak balik naik apa la ni kalau tiket takde....maunya tercancel plan2 menarik kat kampung nanti hehe.....terpaksa balik naik bas sebab kereta aku kat kampung....dua minggu lepas aku dah balik kampung bawak kereta....lepas tu aku balik KL naik bas.....so balik ni la ambik bawak ke sini....penat ooooo drive sorang2 dari KL - Pasir Mas ni.....boring giler nak bercakap takde kawan so aku nyanyi sekuat hati hahaha....

Ok sekarang bersiaran dari rumah plak kihkihkih.....tadi masa break tak sempat nak habiskan satu entry dah kena masuk kelas balik....takde apa nak cakap cuma TAK SABAR NAK BALIK KAMPUNG.....banyak kenduri kawin so boleh makan gulai kawah...yahooooo yabedabedu!

Tataaaaa :)


Pasal Makanan Pun Nak Kecoh

Hai Assalamualaikum dan selamat petang semua......hari ni aku bersiaran dari office sweet office....wahhhhh gitu ingatkan home je sweet....rupanya office pun ada sweet jugak ye ;P

Mesti antara korang pernah kena komen pasal apa yang korang makan kan.....ok di sini aku bagi contoh mudah la andaikan kita cakap hari ni makan maggi, biskut atau makanan-makanan yang seangkatan dengannya.....maka dengan ini kedengaran la jawapan-jawapan seperti di bawah.....

-   "Ehhh ko diet eh....tak payah la nak diet sangat dah kurus pun....kan diet2 jadi sekeping plak........"
-  "Kedekut betul ko ni.....duit banyak tapi tu je yang ko makan....ishhhhh tak payah la nak kedekut sangat....makan je apa yang ko rasa nak makan dan nikmati kesedapan makanan tu.....sampai macam tu sekali ko berjimat ye......nape kumpul duit nak kawin ke? atau takde duit sebab gaji belum masuk lagi tengah kering nak makan sedap2..........."


Tapi seandainya kita makan KFC.....pizza....asyik lepak McD yang 24 hours (aku la ni)....makan sate sekali hadap 30 cucuk....makan buffet steamboat manjang je....maka kedengaran la jawapan-jawapan ini kikikiki......

-   "Teruk la ko ni tau tak makanan macam tu tak berkhasiat....tinggi kandungan lemak dan blablabla....nanti ko jadi gemuk dan dapat penyakit......"
-   "Ehhhh banyak duit ko asyik makan sedap je........"
-   "Cuba2 la bawak berjimat sikit....nak membazir je tau....ingat la berapa ramai lagi manusia yang tak dapat menikmati makanan sedap macam ni...belajar bersyukur dengan apa yang kita ada..........."



Haaaaa sebelum tu nak gelak sikit huahuahua.....anggap la mereka itu sangat prihatin so kita kena bersyukur ;P

Cuma nak cakap sikit je dalam hidup ni selagi kita mampu kita bebas untuk makan apa yang kita suka selagi ia bernama makanan dan halal untuk dimakan. Kalau makan maggi tu bukannya setiap hari pagi petang siang malam makan maggi....sekali sekala je la buat sedap2 tekak orang kata....takdenya sampai memudaratkan.....penah dengar tak orang makan maggi sekali sebulan ke dapat penyakit buah pinggang....takde kan????? Begitu juga kalau sekala makan fastfood takdenya membuatkan kita gemuk atau kena penyakit....

Macam aku ni jenis bantai je apa yang aku nak makan asalkan berpada-pada.....kita dah besar boleh fikir kan jangan sampai makanan tu memudaratkan kita dah la....makan je apa yang korang nak makan ye.....hidup hanya sekali so jangan biarkan selera tekak dan perut anda terhalang dengan anggapan2 atau kata2 itu okeyyy hehe.......itu pendapat aku la orang lain tak tau....

P/S: Wa punya suka la nak makan apa pun.....itu pun nak kecoh....peace ^_^


30 May 2012

Coconut Shake Slurppppp!



Kalau orang Pasir Mas konpem tau kan.....kalau korang tak tau sila spend masa sehari ronda-ronda atau tanya orang kat mana jual benda ni....yang aku maksudkan ni bukan yang dijual kat gerai-gerai tepi jalan tu tau....

Hehe btw aku suka lepak kat kedai ni time balik kampung.....kitaorang panggil kedai Moksu atau nama seperti yang tertulis Warung Kurnia Ibu....menikmati kesedapan coconut shake kawkaw yang pelbagai perisa aiskrim tu.....makanan lain pun sedap jugak...tapi coconut shake ni kira signature kedai tu la....weekend ni nak balik kampung sebab kawan aku kawin....hope sempat la menyinggah kedai ni kejap sebab Ahad tu nak balik KL dah.....

Gambar kat atas tu aku ambik masa kitaorang melepak kat kedai tu after attend kenduri kawin sorang kawan ni....best oooooo lepak dengan kawan-kawan sekolah dulu ni....selepas masing-masing dah berjaya kita pegi mengenang kembali saat-saat manis masa zaman sekolah kat tempat best.....sweetttttt!

Korang2 yang tak dapat balik tu jangan jeles hokeyyyy hehe....

Ok tadaaaaa....good nite :)


29 May 2012

Bersawang Lagi Ok!

Hari ni dah 29 Mei.......teruknya seorang yang bernama 'aku' ni hehehe.....dah la bulan lepas pun update satu entry je panggggggg lempang sepuluh bijik kat pipi!!!!!

Ntah la nak kata busy sangat tu tak la......busy lagi bapak2 menteri kan......

Mood untuk keje update mengedate tak berapa nak ada sejak dua bulan kebelakangan ni.....bukan apa hari tu masa bulan Mac dan April tu busy giler dengan macam2 keje....bila busy jadi penat.....bila penat konpem la mood atau idea tu hilang.....tak kan aku nak merapu meraban tak tentu pasal....bila masuk hujung bulan Mei ni dah kureng sikit busy tapi bila lama tinggal jadi macam terlupa plak hehehe....bukan lupa betul2 atau lupa terus tau....just lupa lite2.....TAPI kan korang jangan marah plak.....walaupun aku tak update dekat dua bulan aku still blogwalking hampir setiap hari tau...kena tau tu penting hehe :)

Doakan supaya aku rajin lepas ni ye walaupun aku tau akan kembali busy.....idea dah bertimbun-timbun dalam kepala ni.....eleh orang lain pun lagi super duper busy tapi boleh je update blog.....ehehhhh tak tau nak jawab apa la ;P

Sebenarnya kan kalau ikut banyak benda yang nak dikongsikan dengan pembaca......pembaca????? ada ke orang nak baca blog tak famous amos macam blog aku ni....ye la nak share tentang aktiviti-aktiviti yang dibuat sepanjang proses menyibukkan diri ittewwwww......dan juga benda2 lain yang dirasakan sesuai.....tapi banyak ni boleh ke tulis banyak2 terus hehe.....ok2 yang mana sempat je aku masukkan nanti ye :)

Ok blah dulu....bye!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails