20 March 2012

Result SPM.....nervous!

Esok 21 Mac 2012 result SPM akan keluar......nervous ni nervous korang apa tau!

Wahhhhh gitu macam la aku yang nak ambik result esok hahaha.....tapi apa salahnya kan sebagai seorang kakak yang penyayang aku tumpang nervous untuk adik aku.....adik aku tu sangat cool dan sempoi orangnya so tak tau la apa perasaan dia....

Last year dua2 orang adik aku exam....PMR dan SPM......yang PMR lepas pun aku nervous jugak tapi Alhamdulillah dapat 8A....now dia dalam form 4......so kita nantikan debaran seterusnya.......diaorang berdua tu masing-masing ada perangai berbeza....sorang hantu tv sorang lagi hantu berjalan! Si hantu tv tu makan, minum, tidur, study semua depan tv huhu.....yang hantu berjalan tu mengalahkan ketua kampung dah balik rumah ada je benda dia nak bercerita....tapi nasib baik dua2 belajar dalam kategori cemerlang, jaga disiplin, jenis dengar kata, tak melawan so parent tak bising la.....kalau tak mampus la kena kuarantin.....aku orang pertama yang akan cakap padan muka kat korang hahaha.... p/s: dua watak yang diceritakan ini adalah lelaki ok :D

So kepada sesiapa yang ambik result SPM esok, good luck akak ucapkan ye....teringat plak 10 tahun yang lepas pergi sekolah pagi2 ambik result SPM hehehe :)

Walau apapun keputusannya, terimalah dengan hati yang terbuka....harap dapat membanggakan kedua ibu bapa dan juga keluarga.....siapa yang berusaha, berpenat lelah dia akan berjaya....

Apapun kejayaan sebenar bukan terletak pada keputusan SPM itu......perjalanan hidup kita masih jauh lagi......masih ada kesempatan untuk memperbaiki kekurangan dan kelemahan yang ada.....banyak peluang yang menanti anda di luar sana.....so siapa yang berusaha dia yang berjaya.....

Ok selamat maju jaya semua ya.....kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa usaha dan pengorbanan...hanya mereka yang berusaha je merasai kemanisan pergorbanan itu ^_^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails