29 February 2012

Jantan ke Lelaki????

This entry is special dedicated to insan yang bergelar lelaki yang tak layak dipanggil lelaki......

Kalau cinta anda ditolak jangan nak meroyan tak tentu pasal......jangan tunjuk perangai tak tentu........please be matured biar sesuai dengan usia anda.....kalau budak2 buat perangai tak kisah lagi sebab faham maybe mereka belum cukup matang untuk berfikir dan menilai.......ini dah tua bangka haaaa kau......

Hidup ni biar beradab jangan sesekali jadi manusia biadap......wanita bukan barang mainan untuk anda rebut2......kalau nak rebut sila pegi tengah padang main rebut2 bola.....time tu takde siapa nak marah.....tiada hati yang sakit......dan tiada jiwa yang terluka.....

Kalau dah tau yang si wanita sudah berpunya.....sudah ada pasangan....sudah ada teman lelaki....dengan kata lain sedang menanti masa dan bersiap sedia untuk diijabkabulkan......anda tak perlu la nak menggatal lagi....nak panggil sayang2 dan kata2 manis lain......apabila ditegur anda dengan angkuhnya menjawab kamu berdua bercinta je kan....belum bertunang lagi kan.......so siapa cepat dia dapat la.......itu sangat kurang ajar...

Owhhhhh maknanya kalau wanita itu belum jadi tunangan orang anda berhak untuk ambilnya sesuka hati.......yes memang tak bertunang secara rasmi, takde sarung2 cincin tapi tak semestinya tanpa pertunangan maka perkahwinan itu tidak akan berlaku.....dengan kata lain bercinta saje2 tanpa tujuan.......diulangi sekali lagi wanita itu bukan barang mainan untuk direbut sape cepat dia dapat.......jangan terdesak dalam mencari cinta sehingga mengubah anda menjadi manusia yang kurang ajar.......kalau nak orang dekat dengan kita ubahlah diri dan tingkah laku ke arah yang lebih baik.....

Hidup hanya sekali.....so nikmatinya dengan baik.....jaga perbuatan dan tutur kata......bertindak la seperti seorang manusia yang ada nilai2 kemanusiaan......hormat orang lain jika anda mahu diri anda dihormati.....


Sekian terima kasih!


P/S: Sorry jika entry ini agak kasar sedikit.....sebab tak tau macam mana nak tulis dengan cara lembut bila masuk hal2 macam ni hehehe......kadang2 bila kita nyatakan secara lembut dan berkias orang tak faham....sekali sekala terus bagi gedebuk ok jugak kan.....mesti ada antara korang yang pernah alami, lihat, dan dengar benda2 macam ni kan ;P


4 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails