19 January 2012

Kutuk Mengutuk.....Sedap Tu!

Tak nak cakap banyak.....tak nak intro2 bagai.......kita straight to the point ok.....

Dalam dok berfacebook yang boleh dikatakan setiap hari ni.......diakui aku giler online......masuk page itu page ini....like sana like sini........macam-macam jenis manusia kita jumpa kan....walaupun bukan jumpa depan2 tetapi melalui penulisan......


Apa yang aku nak cakapkan di sini ialah perkara yang sering aku perhatikan........kenapa ada sesetengah orang yang sanggup create akaun FB lain semata-mata untuk mengutuk orang ye.......perghhhhh gigih giler tu!!! Kadang2 tu frenlist pun ada 2, 3 orang je.....info ntah apa2.......gambar plak bukan gambar sebenar.........ada letak gambar binatang, kartun, pemandangan, macam-macam la.....

Lantang mengomen seolah-olah seperti wakil rakyat sedang berucap........kadangkala ada terselit ayat menasihati tapi dalam nada sinis.......dan yang ketara ialah kutukan.......dan itulah sebenarnya maksud yang ingin diperkatakan......KUTUKAN.....

TETAPI berselindung di sebalik FAKE profile :)

Kalau berani seperti yang dikata......kenapa tak guna akaun sebenar je....betul dok?


Sebenarnya aku kesian dengan orang macam ni tau.......sebab dia macam looser.......hidup dia seolah-olah untuk mengutuk orang......tak boleh tengok orang senang.....pendek kata setiap orang ada kekurangan di mata dia.....kadangkala aku tertanya-tanya jugak "eh dia ni takde keje lain ke?"

Please la get your life ok......aku percaya orang macam ni hidup dia tak tenang......sebab sentiasa mencari kekurangan dan kelemahan orang.......sibuk buka aib orang.....kalau dalam sehari tak cari kekurangan orang lain memang tak senang duduk la.........


Ok kesimpulannya memang sangat2 kesian (eh apahal plak nak kesian kat orang) sebab kehidupan seperti tiada makna......buang perasaan busuk hati.....sentiasa muhasabah diri.....kaji apa kelemahan dan kekurangan diri kita....cuba perbaikinya......baru kehidupan kita terisi sampai nak pandang salah orang besar kuman (imagine ok) pun takde masa........ingat tak mau busuk2 hati lagi tau......Insya Allah hati tenang :)


3 comments:

  1. kan..mmg kesian org mcm tu..hdup xpnh nk tgk org lain hdup sng..huhu..yg musykilnye tu,duk kutuk2 tp ngn org tu jgk die berkawan..plik2..

    ReplyDelete
  2. @ dieyla ..... @ mimey eidah

    hehe kan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails